De Israel Antiquities Authority (IAA) kondigde de ontdekking aan van een 1.800 jaar oude Romeinse weg in Galilea, gebouwd in de tijd van Hadrianus.

Volgens de IAA was de weg een belangrijke reisroute, vergelijkbaar in betekenis met de Tolweg Highway 6 van Israël die de noordelijke en zuidelijke delen van het land met elkaar verbindt.

De weg verbond Akko, Sepphoris en Tiberias en werd geplaveid tijdens het bewind van Hadrianus in de 2e eeuw.

Weergave van een nieuw gedeelte van een 1.800 jaar oude Romeinse weg blootgelegd in het noorden van Israël, gepubliceerd op 1 december 2022. (Foto: Alex Wigman / Israel Antiquities Authority)

Het Romeinse Rijk was beroemd om zijn netwerk van wegen, die het uitgestrekte rijk met elkaar verbonden en regelmatige handel, post en snelle verplaatsing van militaire troepen mogelijk maakten.

De opgraving onthulde wegsegmenten, aardewerkfragmenten, evenals munten en andere metalen voorwerpen uit de Romeinse en Byzantijnse periode.

De opgraving maakt deel uit van een project genaamd de Sanhedrin Trail, een 70 kilometer lange route die sites verbindt die verband houden met de oude rechtbank van Israël van 71 rechters genaamd Het Sanhedrin. Dit orgaan van rechters wordt in het Nieuwe Testament het Concilie genoemd in passages als Lucas 23:50 en Handelingen 22:5. Het woord Sahedrin komt van het Griekse woordsynedrion dat conciliebetekent.


Bronvermelding:
Datum:        05-12-2022
Auteur:        Redactie All Israel
Beeld:          Weergave van een nieuw gedeelte van een 1.800 jaar oude Romeinse weg blootgelegd in het noorden van Israël, gepubliceerd op 1 december 2022. (Foto: Alex Wigman / Israel Antiquities Authority)
Website:      All Israel


 

 

EN / NL/ עב