De Hula-vallei is een van de mooiste regio’s van Israël, en maakt deel uit van de noordelijke Great Rift Valley, ook wel bekend als de African Rift Valley, die zich uitstrekt tot in het zuiden van Mozambique in Afrika. 

Voor het coronavirus tijdperk kwamen bezoekers van over de hele wereld om de vogels te bewonderen die de vallei als rustplaats gebruiken en in een aantal gevallen, als permanente ‘woonplaats’ hebben uitgekozen.

Er zijn geweldige faciliteiten, waaronder wandelpaden, observatiepunten en telescopen. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan rondleidingen die uitleg geven over de vogels die in de Hula-vallei leven.

Tienduizenden vogels van meer dan 200 soorten, waaronder kraanvogels, ooievaars, pelikanen, aalscholvers en zilverreigers, verblijven in het reservaat, wetende dat ze hier en in de Hula-vallei in het algemeen een overvloed aan voedsel kunnen vinden.

Daarnaast wordt de Hula vallei ieder jaar door miljoenen vogels gebruikt als een rustplaats tijdens hun trek van Europa naar warmere oorden, en in de lente weer naar Europa terugkeren.

Mede daardoor is de Hula-vallei de beste plek om vogels te spotten in Israël, en behoort het tot een van de beste vogelspot plekken ter wereld vanwege de ligging aan een belangrijke trekroute voor vogels die van Europa naar Afrika en Azië reizen.


Bronvermelding:
Website:      joods.nl


 

EN / NL/ עב