Dat het de IDF menens is met de aanpak van de coronacrisis wisten we al. Op dit ogenblik wordt een luxeus strandhotel in Tel Aviv omgetoverd tot een kliniek voor coronaviruspatiënten, meldde de Israëlische nieuwssite N12 op maandag.

Ambtenaren van het IDF Home Front Command, de medische nooddienst Magen David Adom en de Israëlische politie zijn al in het Dan Panorama Hotel in Tel Aviv en maken afspraken om het gebouw te isoleren en te beveiligen om infectie te voorkomen wanneer de patiënten arriveren.

Er is een speciale steriele ruimte opgezet, er is een CCTV-netwerk geïnstalleerd om patiënten te monitoren en er zijn borden geplaatst die waarschuwen voor mogelijke infectie. Het hotel zal niet worden gebruikt om patiënten met een ernstige aandoening te huisvesten, maar zal de behandeling mogelijk maken van patiënten met een matige aandoening, maar die niet voor zichzelf kunnen zorgen in de quarantaine thuis.

Een medische functionaris ter plaatse bevestigde aan N12 dat het hotel als kliniek zou worden gebruikt. Kanaal 13 van Israël meldde dat het hotel op verzoek van het ministerie van Defensie, in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, zou worden verbouwd.

Naast het Dan Panorama zal het Dan Hotel in Jeruzalem beginnen met het accepteren van coronaviruspatiënten. Samen hebben de hotels 2.000 kamers, die mogelijk plaats bieden aan duizenden mensen. Naar verwachting zullen binnenkort ook andere Dan-hotels in Haifa en Jeruzalem worden omgebouwd tot klinieken.

Bron:

EN / NL/ עב