De grafisch ontwerper voor ijsmaker Ben & Jerry’s kondigde aan dat ze het bedrijf na 21 jaar verlaat, en zegt dat haar beslissing om de verkoop in Israëlische nederzettingen stop te zetten deel uitmaakt van een “verachtelijke trend” van anti-zionisme, waarvan zij denkt dat het een nieuwe vorm van antisemitisme.

Susannah Levin uit New York werkt sinds 2000 voor Ben & Jerry’s. Deze week maakte ze op Facebook bekend het bedrijf te hebben verlaten .

“Met onmiddellijke ingang heb ik mijn baan van 21 jaar bij Ben & Jerry’s opgezegd vanwege de verklaring over Israël. Als je een idee wilt krijgen waarom, bekijk dan deze prachtige video van de grote rabbijn Jonathon Sacks”, schreef Levin.

Ze linkte vervolgens naar een video van vijf minuten waarin wijlen Lord Sacks sprak over het verband tussen antisemitisme en antizionisme.

“Hij legt uit hoe anti-zionisme het nieuwe antisemitisme IS. De reactie van mijn bedrijf maakt deel uit van deze verachtelijke trend en ik zal er geen deel van uitmaken’, schreef Levin in haar post.


Bronvermelding:
Datum:        25-07-2021
Beeld:          Flash 90
Website:      www.timesofisrael.com


 

EN / NL/ עב