De fantasiewereld van de Palestijnen.

Iets waar u zelden wat over hoort, is de fantasiewereld die de Palestijnen ontwikkeld hebben.
Zij bedienen zich van de gekste fantasieën om hun gelijk te bewijzen: Game of Thrones of The Lord of the Rings zijn er niets bij.
De dingen die zij over Israël en Joden beweren, slaan echt alles. De lijst is ook vrijwel eindeloos. Hieronder daarom slechts enkele recente voorbeelden:

Ontkennen Joodse geschiedenis
Het ontkennen van de ruim 3.000 jaar Joodse geschiedenis van Israël is een vaak terugkerend thema.
Zo beweerde een Palestijnse televisiepresentator:

“Ze willen laten zien dat zij hier een plek horen te hebben. Daarom verstoppen ze verstoppen munten bij opgravingen. Dan zeggen ze: ‘Hé, we hebben munten gevonden, dus dit land is van ons. …. Maar zij hebben hier helemaal geen erfgoed of geschiedenis.”
{Uitzending op de officiële Palestijnse televisiezender, 16 juli 2022. Alle genoemde televisiebeelden staan onderaan dit artikel}.

Van onzinnige geschiedvervalsing zijn veel meer voorbeelden te geven. Bijvoorbeeld dat Jezus een Palestijn was. Zo stelde Fatah leider Abbas Zaki op 28 mei 2022 nog dat:

“Iedereen die zich aan de zionisten heeft verkocht, weet wel dat Jezus de zoon van Maria een Palestijn was.”

Allah belooft vernietiging Israël
Een weinig bekende reden dat er nog geen vrede is met de Palestijnen, is dat de Palestijnen geloven dat vrede sluiten niet nodig is.
Zij vertrouwen erop dat Israël toch zal verdwijnen.
Zo blijkt uit een opiniepeiling in juni 2022 dat de overgrote meerderheid van de Palestijnen (78%) gelooft dat de Koran voorspelt dat Israël vernietigd zal worden.

Slechts 17% denkt dat dit niet in de Koran staat.
Zelfs 25% van de Palestijnen dacht dat dit nog in dit jaar zal gebeuren (dus binnen enkele maanden). Zij geloven een prediker in Ramallah – sjeik Bassam Jarrar – die daar “97% zeker” van is. Maar uiteraard staat helemaal nergens in de Koran dat Israël (in 2022) vernietigd zal worden.
Ook de Palestijnse Autoriteit verspreid dit idee. Een adviseur van Mahmoud Abbas zei op de televisie: “Israël zal snel verdwijnen.” De Palestijnen willen trouwens graag een handje helpen bij die vernietiging.

Een nog ergere bewering is dat Allah de Palestijnen zou moeten helpen om de Joden uit te roeien. Dat stelde een imam op de officiële Palestijnse televisie op 17 april 2022, ter gelegenheid van de Ramadan.

Joden willen de moskee op de Tempelberg vernietigen
Een bewering die vaak terugkomt is dat de Joden bezig zouden zijn om de Al-Aqsa moskee op de Tempelberg te vernietigen. Dit was recent weer te zien op de Hamas televisie, nota bene in een kinderprogramma. Ook de officiële televisiezender van de Palestijnse Autoriteit komt hier geregeld mee. Bijvoorbeeld een presentator op 16 juni jl.:

“Sinds 1967 is het de bedoeling om de de Al-Aqsa Moskee te vernietigen en daar hun zogenaamde Tempel te bouwen.”

Deze aantijging is al heel oud en wordt erg vaak herhaald. Dit is omdat hij helaas zo goed werkt om de emoties van Palestijnen en andere moslims op te zwepen.
Op deze leugen waren onder meer de pogroms van 1929 (133 Joden vermoord) en de tunnelrellen van 1996 (25 Israëlische doden) gebaseerd.

Holocaust bagatellisering
Natuurlijk was er recent ook nog de ongehoorde fantasie van de Palestijnse president Mahmoud Abbas zelf, dat Israël maar liefst “vijftig Holocausts” gepleegd zou hebben. Hij stelde dit tijdens een officieel staatsbezoek aan Duitsland. Het is totale onzin en daarmee Holocaust bagatellisering.
Toch vonden de Palestijnen deze bewering fantastisch; Abbas werd bij zijn terugkomst als held onthaald.

Het is daarom merkwaardig dat de standpunten van de Palestijnen nog serieus genomen worden.
Tot vrede leiden die Palestijnse fantasieën zeker niet.

 

 

 

 

 


Bron: https://likoed.nl


 

EN / NL/ עב