De gemeente Jeruzalem heeft een plan opgesteld om mensen via een kabelbaan van het eerste station naar de oude stad en de Olijfberg te vervoeren. Maar niet iedereen is blij met dit project. Vooral de Europese Unie en de George Soros steunden het New Israel Fund.

Beide partijen hebben geïnvesteerd in een anti-Israëlische NGO genaamd Emek Shaveh (gelijke vallei) die werkt om de Bijbelse archeologie in Jeruzalem te decimeren. Emek Shaveh heeft een noodconferentie belegd om het plan te stoppen. De conferentie zal bestaan ​​uit linkse architecten.

De NGO beweert dat de route en de bouw van de kabelbanen op gevoelige locaties in de hoofdstad zal plaatsvinden. Zij hebben eveneens vragen over de noodzaak en efficiëntie van het project.

In het verzoekschrift aan het Hooggerechtshof stelt Emek Shaveh dat het project moet worden opgeschort omdat het niet voldoet aan de “criteria” van een transportproject, ook al is het onlangs goedgekeurd door de Government Housing Committee.

Het kabelbaaninitiatief heeft tot doel om de Westelijke Muur en de Oude Stad makkelijker bereikbaar te maken Het plan omvat 73 auto’s met een capaciteit van maximaal 3.000 mensen per uur, op een 1,4 kilometer lange luchtroute.

Volgens hun site beweert Emek Shaveh “een organisatie van archeologen en gemeenschapsactivisten te zijn die zich richten op de rol van archeologie in de Israëlische samenleving en in het Israëlisch-Palestijnse conflict.”

Maar tegelijkertijd beweren ze dat “archeologische vondsten niet mogen dienen als een middel om eigendom van een volk of een religie over een bepaald stuk land te bewijzen. De archeologische vondst is een integraal onderdeel van de lokale cultuur. […] De ontwikkeling van een archeologische vindplaats in een bebouwd gebied kan niet worden gerechtvaardigd als het de lokale gemeenschap negeert.”

De club is gefinancierd door de Europese Unie en het New Israel Fund, dat wordt ondersteund door onder andere George Soros.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   17-12-2019
Auteur:   David Sidman
Beeld:    Pixabay
Website: https://israel365news.com/

– – – – –

EN / NL/ עב