Amir Tsarfati: ‘Ondanks Russische waarschuwingen is Israël de afgelopen week druk bezig geweest in Syrië. Een luchtaanval een week geleden veroorzaakte grote schade in Tartus aan de Middellandse Zeekust en in Masyaf verder landinwaarts.’

Beide vernietigden Iraanse doelen, en bij de aanval op Masyaf werd een opslagplaats in het Syrische Centrum voor Wetenschappelijke Studies en Onderzoek (SSRC) geraakt, waardoor duizenden middellange-afstandsraketten voor grond-grondraketten werden vernietigd.

Luchthavens van Aleppo
Israëlische luchtaanvallen hebben gisteravond het gebied rond de luchthavens van Aleppo en Damascus bestookt. Bij de aanval op Aleppo werden vier Israëlische raketten afgevuurd die de militaire luchthaven en wapendepots raakten. Volgens een pro-Iraanse Iraakse nieuwsbron was de aanval op Aleppo bedoeld om de landing van een Iraans vrachtvliegtuig te verhinderen. Het vliegtuig week uit naar Damascus, maar voordat het daar kon landen werd ook dat vliegveld gebombardeerd.

Irak
De kans op een nieuwe Iraakse burgeroorlog neemt toe. Binnen de sjiitische meerderheid van het land zijn er twee kampen. Het ene is pro-Iran en is zeer militant. De tweede grotere factie wil geen Iraanse inmenging. Dit kamp wordt geleid door de sjiitische geestelijke Muqtada al-Sadr. Vorige week doken er geruchten op dat een Iraans moordcommando al-Sadr zou willen vermoorden. Toen stapte al-Sadr maandag plotseling onverwachts uit de politiek. Al-Sadr’s aanhangers zagen Iraanse dwangmaatregelen achter zijn beslissing en gingen de straat op om te protesteren. Zij bestormden het presidentiële paleis en de groene zones. Al snel brak er geweld uit tussen de woedende menigten en de Iraakse veiligheidstroepen, waarbij meer dan 20 doden vielen. Terwijl al-Sadr probeert zijn aanhangers te kalmeren, heeft Irak een avondklok afgekondigd, voeren de VS hun functionarissen per vliegtuig uit de groene zone weg en heeft Iran zijn grenzen met het land gesloten.

Irak
Nu de mogelijkheid bestaat dat Irak door deze geweldsuitbarsting in Iraanse proxy-handen valt, is het de facto leiderschap van Iran in Syrië nog zorgwekkender. Het Islamitische regime in Teheran wil een “Sjiitische Sikkel” creëren door Irak, Syrië, Libanon, en tot aan de grens met Israël. Met deze strook van het Midden-Oosten onder hun controle zal het vervoer van wapens van welke aard dan ook geen probleem zijn voor de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC), en wordt de dreiging van het radicale regime in Teheran om Israël te vernietigen des te reëler.

Nieuwe nucleaire overeenkomst
Terwijl Iran in kracht blijft toenemen, lijkt een groot deel van zijn oppositie te verwelken onder de overweldigende wens om een nieuwe nucleaire overeenkomst te ondertekenen. De IAEA is niet in staat om Irans nucleaire faciliteiten te controleren, dus blijft Teheran zijn centrifuges ronddraaien. Europa wil gewoon dat de deal over en voorbij is, zodat ze verder kunnen gaan met belangrijkere zaken, zoals hoe ze hun huizen deze winter gaan verwarmen. President Biden van de VS heeft al veel sancties opgeheven en lijkt bereid nog veel meer sancties op te heffen. En zelfs nu Amerika door de knieën gaat voor de Iraanse eisen, blijft het regime in Teheran dreigementen uiten tegen de natie en eisen dat zij zich terugtrekken uit Syrië en de regio.

Drone-schip
Een US Navy (USN) Saildrone Explorer, een onbemand droneschip dat gebruikt wordt om het weer en de oceaan in de gaten te houden, is dinsdag het slachtoffer geworden van een Iraanse ontvoering. De USN zag een ondersteuningsschip van de IRGC dat de waterdrone aan een kabel sleepte, en ze grepen snel in. De USN stuurde een kustpatrouilleboot en een MH-60S Seahawk helikopter (de marineversie van een Blackhawk), en probeerde de IRGC duidelijk te maken dat het stelen van iemands drone-schip zowel illegaal als nogal onbeleefd is. Vier uur later was de kabel losgekoppeld en was het Iraanse schip vertrokken naar vriendelijker wateren.

Oekraïne
Een groot deel van de mainstream media schetst een beeld van de grote stappen die Oekraïne heeft gezet in de oorlog met Rusland. Het is niet verrassend dat de media opzettelijk misleidend zijn. Hoe triest het ook is om te zeggen, Rusland heeft deze oorlog nu stevig in zijn greep. Duitse media meldden zelfs dat Rusland nu tactische kernwapens overbrengt naar de Krim. Niet dat alles perfect verloopt voor hen. Het Russische leger had geanticipeerd op het vergroten van hun bewapende UAV-spel, door een enorm drone-arsenaal te kopen van Iran. Nu blijkt dat veel van de onbemande vliegtuigen defect zijn. Als het op Iran aankomt, krijg je waar je voor betaalt.

Energieoorlog tegen Europa
Misschien nog succesvoller dan hun conventionele oorlog tegen Oekraïne is Ruslands energieoorlog tegen Europa. Deze winter zullen de energieprijzen in grote delen van Europa vertienvoudigen. Gazprom, de Russische gasgigant, heeft Frankrijk net laten weten dat ze door problemen met hun contract niet al het gas zullen krijgen dat ze hadden verwacht. Europa heeft zich op dit scenario voorbereid, ondanks de waarschuwingen van een vroegere Amerikaanse president. Ik vermoed dat de diplomatieke elite die achter zijn rug om zijn “dwaasheid” grinnikte, niet langer lacht. Het wordt een lange, koude winter voor veel mensen.

Nieuw wereldwijd aardgaskartel
Terwijl Rusland Europa in problemen brengt, versterkt het zijn eigen energiekracht door zich aan te sluiten bij Iran. De twee landen creëren een nieuw wereldwijd aardgaskartel, in wezen een Gas OPEC, dat in staat zal zijn de energieprijzen in de komende jaren aanzienlijk te beheersen. Opnieuw komen we dichter bij het Ezechiël 38 scenario. Wat als de kleine gasreus Israël opstaat tegen dit nieuwe Rusland/Iran kartel door hun productie te verhogen naar de Europese naties die nu door Gazprom worden afgeperst? Om de een of andere reden denk ik niet dat het Kremlin daar al te blij mee zal zijn.

Libië
Gevechten tussen twee controlerende regeringen in Libië hebben tientallen doden geëist. De economie van het land is in levensgevaar en de infrastructuur is bijna onbestaande. Velen vrezen dat dit het begin is van een nieuwe bloedige burgeroorlog in het toch al nauwelijks functionerende land.

Pakistan
Na dagenlang een “monstermoesson” te hebben doorstaan, staat nu bijna een derde van Pakistan onder water. Meer dan 1100 mensen zijn omgekomen en voor miljarden dollars aan huizen, oogsten en infrastructuur zijn verwoest. Dit is een catastrofale gebeurtenis, waarvan de gevolgen in de loop der dagen alleen maar groter zullen worden.

Lees meer over deze onderwerpen verder op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.


Bronvermelding:

Datum: 1 september 2022
Auteur: Behold Israel – Amir Tsarfati
Foto: Videostill – Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org
EN / NL/ עב