Een van onze medewerkers is onlangs naar Sderot verhuisd naar een groot huis met ruimte voor de kinderen en natuurlijk een mooie grote achtertuin. Niet lang daarna moesten ze de kinderen vertellen dat ze vanaf nu niet meer buiten konden spelen totdat ze het hadden gecontroleerd. Waarom?

Hamas heeft vele brandgevaarlijke en explosieve ballonnen gelanceerd vanuit de Gazastrook, die de afgelopen maand meer dan 100 branden in de velden en bossen in het zuiden van Israël hebben aangestoken en gebieden in het zuiden hebben beschadigd.

Deze overblijfselen van een geëxplodeerde ballon werden door de familie in Sderot gevonden. Hun oplettendheid is nu nog mee vereist. Dit zijn moeilijke omstandigheden om een gezin groot te brengen: bombardementen, ballonnen, rode waarschuwingen. De gezinnen in Sderot hebben een bemoediging nodig.

Daarom heeft Israel Relief Aid deze maand een dubbel hulpproject gedaan in Sderot: luiers voor gezinnen met baby’s, en ook tassen met voedingsmiddelen.

Rijst, couscous, pasta, spaghetti, erwten, gebakken bonen, graan, maïs, sperziebonen, humus, al het voedzame voedsel dat Israëli’s regelmatig eten en luiers in de maten 3-6 voor een verscheidenheid aan baby’s.

Samen hebben we Sderot gezegend!

Wil je meer weten over de werkzaamheden van Israel Relief Aid? Of misschien wel helpen met het zegenen van Israel? Klik dan hier!

 

EN / NL/ עב