De EU zegt dat Iraanse nucleaire gesprekken zijn gepauzeerd en er politieke besluiten nodig zijn. EU-coördinator voor onderhandelingen in Wenen zegt dat deelnemers naar huis gaan voor overleg en Frankrijk zegt dat besprekingen “moeilijk” zijn, maar dat er tekenen zijn dat ze kunnen slagen.
Voor meer zie The Times of Israel

Vrijdag stortte in Pittsburgh een 50 jaar oude brug in, waardoor reddingswerkers langs een ravijn naar beneden moesten afdalen en een menselijke ketting moesten vormen om enkele inzittenden van een gemeentelijke bus te bereiken die samen met de overspanning naar beneden stortte. Er werden geen doden gemeld. De instorting vond plaats enkele uren voordat president Joe Biden in de stad aankwam om zijn infrastructuurwet van 1 biljoen dollar te promoten, waarin ongeveer 1,6 miljard dollar is uitgetrokken voor het onderhoud van bruggen in Pennsylvania.
Voor meer zie AP News

De linkse miljardair en donateur van de Democraten George Soros heeft naar verluidt de Democraten met 125 miljoen dollar verstrekt via een super PAC op weg naar de a.s. tussentijdse verkiezingen in november.
Voor meer zie Breitbart

Taliban Magazine: Afghanistan’s reserves van zeldzame mineralen, vooral lithium en uranium, zijn een motor voor economische verandering en kunnen de loop van de geschiedenis voor het land veranderen.
Voor meer zie Memri

Zal Koeweit het volgende Arabische Golfland zijn dat zich aansluit bij de Abraham-akkoorden? Koeweitse krant roept op tot normalisatie, terwijl een Koeweitse dichter schrijft: “Laten we het afwachten uit Koeweit halen. Koeweitse commentatoren roepen op tot vrede, ondanks 450.000 Palestijnen die in hun land wonen, en het komt op het moment dat de Israëlische president Herzog een spetterend eerste bezoek brengt aan de VAE.
Voor meer zie All Arab News

Onthullen deze verborgen bijbelse feesten dat 2025 het begin is van het laatste tijdperk van de mens!? Dr. Ken Johnson en Josh Peck’s werk met nieuwe ontdekkingen in de Dode Zee Rollen brengt vergeten informatie aan het licht over de feesten die gevierd werden door de Ouden die ZEITGEIST 2025 voorzagen als het laatste tijdperk van de mens!
Voor meer zie SkyWatchTV Engelstalige video.

Hamas legt zeeblokkade en checkpoints op in de hele Gazastrook, met als doel een ontsnapte gevangenen te vangen. Een vermeende dubbelspion die werkte als een agent voor Hamas terwijl hij inlichtingen leverde aan Israël, ontsnapte zaterdagochtend uit een gevangenis in Gaza, volgens Hebreeuws-talige rapporten. Abed Al-Karim Abu Odeh, ooit een hooggeplaatste figuur in de militaire vleugel van Hamas, zit sinds 2019 gevangen op beschuldiging dat hij het uitgebreide systeem van ondergrondse smokkeltunnels van de terreurgroep in kaart bracht terwijl hij spioneerde voor Israël.
Voor meer zie World Israel News

Versluierde aanval door de aftredend procureur-generaal Mandelblit op Netanyahu tijdens zijn laatste kabinetsrede. Twee dagen voor zijn vertrek verwijst procureur-generaal dr. Avichai Mandelblit naar “degenen die de rechtsstaat trachtten te ondermijnen om hun persoonlijke belangen te dienen.”
Voor meer zie Arutz Sheva

Premier Justin Trudeau en zijn gezin zijn zaterdag verplaatst van hun residentie naar een geheime locatie vanwege het veiligheidsrisico dat de groeiende anti-vax protesten in de hoofdstad Ottawa met zich meebrengen, meldt CBC.
Voor meer zie CBC News

  Sa’ar benoemt Gali Baharav-Miara tot de volgende procureur-generaal. De benoeming van de voormalige procureur-generaal van Tel Aviv moet nog door het kabinet worden goedgekeurd; zij vervangt Avichai Mandelblit en wordt de eerste vrouw in deze functie.
Voor meer zie The Times of Israel

Pentagon: Russische invasie in Oekraïne ‘kan elk moment gebeuren.’ De topwoordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie waarschuwde zondag dat Rusland Oekraïne “op elk moment” kan binnenvallen en beweerde dat de Russische president Vladimir Poetin een aantal manieren tot zijn beschikking heeft om dat te doen.
Voor meer zie Epoch Times

Arabische topagent neemt ontslag na een video waarop te zien is dat hij wegvlucht bij een steekpartij. De politiecommissaris en de minister van Openbare Veiligheid bedanken Jamal Hakrush voor zijn diensten; het onderzoek naar het incident zal worden voortgezet.
Voor meer zie The Times of Israel

Iraanse veiligheidstroepen hebben maandag ten minste vier leraren gearresteerd, terwijl leraren in het hele land verbeteringen van hun lonen en arbeidsomstandigheden en de vrijlating van gedetineerde leraren bleven eisen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Slechts 45% van de Israëliërs gelooft dat Irans nucleaire programma kan worden gestopt. Instituut voor Nationale Veiligheidsstudies stelt vast dat Israëli’s veel meer bezorgd zijn over sociale uitdagingen en interne breuklijnen dan over externe bedreigingen.
Voor meer zie Israelhayom

President Joe Biden ontvangt maandag de regerende leider van Qatar in het Witte Huis. Hij hoopt dat de gasrijke natie het Westen opnieuw te hulp zal schieten nu het vooruitzicht dreigt van een Europese energieschaarste als Rusland Oekraïne verder binnenvalt.
Voor meer zie Al Arabiya English

Frankrijk volgt Duitsland, verraadt Oekraïne en NAVO. Rusland, Duitsland en Frankrijk duwen Amerika uit Europa. Frankrijk bekleedt momenteel het roulerend voorzitterschap van de Europese Unie. Als zodanig speelt de Franse president Emmanuel Macron een sleutelrol in de Oekraïne-crisis.
Verder lezen – NL

(1) De Russische beer brult weer. (2) Diverse onderwerpen met betrekking tot de Covid-19 zwendel.
Voor meer zie Uit het nieuws

Het enige wat erger is dan honderden vissen die op het strand aanspoelen, is dat honderden vissen tegelijk aanspoelen op verschillende stranden over de hele wereld. En dat is het wat er vorige week gebeurde, waardoor de bezorgdheid is ontstaan dat Hosea’s visioen van het einde der dagen, een apocalyps van wilde dieren, wellicht in werking treedt.
Voor meer zie Israël365

Onderzoek Dode Zee Rollen omkadert tijd van Jezus’ wederkomst. Nieuwe ontdekkingen onthullen waar we staan in de tijd. Vanaf het begin heeft God een 6+1 tijdcyclus ingesteld. Hij schiep de wereld in zes dagen en nam één rustdag. De week die Hij aan de Israëlieten voorschreef volgde dit patroon met zes dagen werk en een sabbat van één dag. Hij kondigde ook een week van jaren af die een sjemitah wordt genoemd, waarbij het zevende jaar een sabbatsjaar is.
Verder lezen – NL

Beschadigde beeltenis 2 – Bijlage 3: Inanna, godin van Travestie, Transgenderisme, Homoseksualiteit. Inanna, de verleidelijke vrouw die het Beest berijdt, was ook de godin van travestie, transgenderisme en homoseksualiteit. In de Akkadische hymne “De Enheduanna”, de hogepriesteres van de maan in de Soemerische stad Ur – Van de hartstochtelijke Inanna, ca. 23e eeuw v. Chr., wordt Ishtar beschreven als iemand die mannen in vrouwen verandert.
Verder lezen – NL

De wederkomst van Saturnus – Deel 27: Het stelen van de Sabbat. Eindelijk komen we bij de identiteit van deze entiteit die ons waarschijnlijk het best bekend is in de moderne wereld. Een van de dagen van de week in de Engelssprekende wereld, zaterdag (de dag van Saturnus), en de op één na grootste planeet in het zonnestelsel is naar Saturnus genoemd.
Verder lezen – NL


Dit bericht is samengesteld en met toestemming geplaatst van Wim Jongman / wimjongman.nl

 

EN / NL/ עב