Drie Russische geleide-raket kruisers hebben zich opgesteld in de Zwarte Zee en de Middellandse Zee om drie NATO vliegdekschip aanvalsgroepen tegen te gaan, wat tot bezorgdheid leidt in het Pentagon, vertelde een Amerikaanse defensie ambtenaar aan USNI News op dinsdag. Vanaf maandag opereerden de drie Slava-klasse kruisers in en rond de Egeïsche Zee – RTS Moskva (121) in de Zwarte Zee, RFS Varyag (011) ten zuiden van Italië en RTS Marshal Ustinov (055) voor de kust van Syrië, nabij de Russische marinebasis in Tartus.
Voor meer zie USNI News

Een hoge Britse minister zei dinsdag dat de invasie van Rusland in Oekraïne al begonnen is, en noemde de erkenning door Rusland van delen van Oost-Oekraïne als onafhankelijke afgescheiden staten een “aanval” op de territoriale integriteit van Oekraïne.
Voor meer zie Arutz Sheva

De Palestijnse journalist Fadel Al-Manasfeh schreef in een Saoedische krant dat vrede en coëxistentie de enige manier zijn om het Palestijns-Israëlische conflict op te lossen, en dat dit concessies van Israël vereist, maar ook een oprechte Palestijnse erkenning van het recht van de Joden om aan hun zijde te leven. In de column, die twee dagen later ook werd gepubliceerd op de Palestijnse nieuwssite Amad Media, stelde Al-Manasfeh voor om van Jeruzalem een apolitieke religieuze hoofdstad van vrede en coëxistentie te maken, en sloot hij de optie niet uit om een binationale Israëlisch-Palestijnse staat op te richten onder de naam Isratine, zoals de Libische leider Mu’ammar Qadhafi in 2002 voorstelde.
Voor meer zie Memri

Volgens berichten in de Hebreeuwse media is een Turks bedrijf gediskwalificeerd van deelneming aan een Israëlische openbare aanbesteding voor de exploitatie van de haven van Haifa wegens vermeende banden met Hezbollah. De oude haven van Haifa wordt gerenoveerd en wordt momenteel geprivatiseerd. Onder de Israëlische en buitenlandse bedrijven die een bod uitbrachten om de oude haven te exploiteren is het Turkse Yilport, dat 29 havens exploiteert in Turkije, Europa en Zuid-Amerika.
Voor meer zie United with Israel

In Syrië gevestigde Jihad-geestelijken voorspellen dat Russische militaire betrokkenheid in Syrië zal escaleren na de invasie in Oost-Oekraïne en hopen dat de Mujahideen in Syrië de Russische troepen zullen verslaan. ….Twee onafhankelijke jihad-geestelijken suggereren dat Rusland, na zijn invasie in Oost-Oekraïne, ervoor zou kunnen kiezen het conflict in Syrië te laten escaleren en een nieuwe poging te ondernemen om het hele land onder de controle te brengen van het door Rusland gesteunde regime van Bashar Al-Assad.
Voor meer zie Memri

Staat Israël een voedselcrisis te wachten? Wat heb je aan Israëls modernste wapens als er geen brood is voor het ontbijt? De voedselzekerheid voor Israëls burgers dreigt in gevaar te komen. De afhankelijkheid van de staat Israël van de invoer van landbouwproducten vormt een gevaar in tijden van oorlog of crisis.
Voor meer zie Israel Today Nederland

Inwoners van Karmei Tzur, een Joodse gemeenschap in Judea en Samaria ten noorden van Hebron, gingen de straat op om te protesteren tegen een toename van het aantal Arabische terreuraanslagen en tegen wat zij beschouwen als het falen van de Israëlische regering om op passende wijze in te grijpen en de inwoners voldoende veiligheid en bescherming te bieden.
Voor meer zie World Israel News

Israël heeft dinsdag na middernacht verschillende raketten afgevuurd op doelen in het gebied van de grensstad Quneitra in de Syrische Golan Hoogvlakte, meldden Syrische staatsmedia. Het door de staat gerunde nieuwsagentschap SANA citeerde militaire bronnen en zei dat “de Israëlische vijand een agressie uitvoerde met een aantal oppervlakte-raketten” die werden afgevuurd vanuit het Israëlische deel van de Golan Hoogvlakte.
Voor meer zie The Times of Israel

Een Palestijnse tiener werd dinsdagavond door Israëlische troepen doodgeschoten toen hij naar verluidt molotovcocktails gooide naar passerende auto’s in de buurt van de stad Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever. Gezondheidsfunctionarissen van de Palestijnse Autoriteit identificeerden de overledene als Muhammad Shahada, 14, een inwoner van al-Khader, nabij Bethlehem.
Voor meer zie The Times of Israel of Terug naar Zion – NL

De besprekingen over het herstel van een overeenkomst om het nucleaire programma van Iran te beteugelen en de sancties te versoepelen, naderen hun voltooiing, zei een Russische gezant dinsdag, en bronnen die dicht bij de onderhandelingen staan, zeiden dat een gevangenenruil tussen Iran en de Verenigde Staten binnenkort wordt verwacht.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Donald Trump zou president Joe Biden waarschijnlijk verslaan in een electorale rematch, volgens een nieuwe peiling die dinsdag werd vrijgegeven. Uit de opiniepeiling, uitgevoerd door Emerson College, blijkt dat als er vandaag nieuwe presidentsverkiezingen zouden worden gehouden, voormalig president Trump Biden met vier punten zou verslaan bij de stemming onder de bevolking, 48% tegen 44%.
Voor meer zie Arutz Sheva

Israëlisch bedrijf transformeert straalvliegtuigen voor vracht. Terwijl het mondiale toerisme na twee jaar COVID weer opkrabbelt, speelt Israel Aerospace Industries in op de groei van e-commerce door passagiersvliegtuigen die aan de grond staan om te bouwen tot vrachtvliegtuigen voor wereldreuzen als Amazon en DHL.
Voor meer zie Ynet

Voormalig IAEA-ambtenaar: Westen moet de sancties tegen Iran niet automatisch terugdraaien. Dr. Ollie Heinon, voormalig adjunct-directeur van het IAEA: de naleving van het JCPOA door Iran moet regelmatig worden getoetst en de beperkingen moeten worden opgeheven op basis van de prestaties en de daadwerkelijke behoeften van het civiele nucleaire programma van Iran.
Voor meer zie Israelhayom

Russische generaals gespot biddend voor vrede met Oekraïne bij dezelfde rabbinale dynastie waar de Trumps familie bidt. Ongeveer 15 Russische officieren en militairen verschenen in het kleine stadje Lyubavichi in het westen van Rusland. In het stadje ontbreken verharde wegen, elektriciteit en andere voorzieningen, maar in ColLive werd gemeld dat de Russische soldaten naar het stadje kwamen om te bidden bij de graven van rabbijnen die begraven liggen op de oude Joodse begraafplaats.
Voor meer zie Israël365

Deel twee: Het enge “Hybride Tijdperk” Voorspeld door C.S. Lewis. In ‘De afschaffing van de mens’ voorzag C.S. Lewis de geleidelijke afschaffing van wat conservatieven de “morele wet” zouden noemen, gebaseerd op Joods-Christelijke waarden, die plaats zouden maken voor “de dode hand van de grote planners en conditioneerders” die zouden beslissen wat mensen biologisch zouden moeten worden.
Verder lezen – NL


Bron: Nieuwsbrief Wim Jongman / WimJongman.nl


 

EN / NL/ עב