Oekraïne overweegt om de NAVO-aanvraag te laten vallen om een oorlog te voorkomen. Terwijl de VS waarschuwen dat een Russische invasie op handen is, zegt ambassadeur Vadym Prystaiko dat Kiev “bereid is flexibel te zijn” ten aanzien van het doel om toe te treden tot de Atlantische militaire alliantie.
Voor meer zie Israelhayom

De minister zegt dat het aantal potentiële immigranten uit Oekraïne onduidelijk is, maar dat Israël bereid is om voor 200.000 mensen een noodevacuatie uit te voeren. Israëlische regeringsfunctionarissen, waaronder de minister van Aliyah en Integratie Pnina Tamano-Shata, zeiden maandag dat de Joodse Staat bereid is om tot het uiterste te gaan om ervoor te zorgen dat Joden en Israëli’s in Oekraïne veilig naar Israël kunnen worden gebracht, nu een invasie door buurland Rusland op handen lijkt te zijn.
Voor meer zie World Israel News

De Mossad heeft 12 terreuraanslagen tegen Israëli’s in Turkije verijdeld gedurende een periode van twee jaar, meldde het Israëlische Channel 12 op zaterdag. Het rapport zonder bronvermelding zei dat de meeste van de geplande aanslagen complotten van Islamitische Staat waren, gericht tegen zakenlieden en andere Israëliërs.
Voor meer zie United with Israel

IDF F-15 straaljagers hebben maandag een Amerikaanse B-52 bommenwerper door het Israëlische luchtruim begeleid op weg vanuit de Golf. De IDF verklaarde: “De gezamenlijke vlucht demonstreert de nauwe samenwerking tussen de Israël Defense Forces en de Amerikaanse luchtmacht. Dit voortdurende partnerschap is een pijler in het handhaven van de veiligheid van het luchtruim boven de Staat Israël en de stabiliteit in het Midden-Oosten.”
Voor meer zie Arutz Sheva

De Israëlische premier Naftali Bennett is gisteren vetrokken naar Bahrein om een ontmoeting te hebben met de Bahreinse kroonprins Salman bin Hamad Al Khalifa, ministers van de regering en vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap van het koninkrijk.
Voor meer zie JNS

Archeoloog zegt dat de Vaticaanse schatkamer de heilige Joodse voorwerpen van zo’n 2000 jaar geleden bewaart. Oude artefacten die dateren uit Israëls Herodiaanse Joodse Tempel, gelegen in Jeruzalem zo’n 2000 jaar geleden, met inbegrip van sjofars, priesterlijke gewaden en Torarollen, zouden in het geheim in het bezit zijn van het Vaticaan, volgens een onderzoekend archeoloog die schrijft voor het Jerusalem Report. Harry Moskoff, een Torah-geleerde en archeologie-expert, schreef dat er bewijzen zijn dat het Vaticaan in het bezit is van talloze heilige Joodse relikwieën.
Voor meer zie World Israel News

De Oekraïense vice-minister van Buitenlandse Zaken Emine Dzhaparova zei maandag dat de dringende oproepen van Israël aan haar burgers om haar land te verlaten, te midden van de voorspellingen van een op handen zijnde Russische invasie, economisch schadelijk zijn en paniek veroorzaken.
Voor meer zie The Times of Israel

Israël heeft dinsdagochtend bevestigd dat president Isaac Herzog binnenkort Turkije zal bezoeken voor een ontmoeting met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Turkse media meldden eerder dat de ontmoeting op 9 maart in Ankara zou plaatsvinden.
Voor meer zie The Times of Israel

Likud stijgt naar 36 zetels nu Netanyahu’s blok de meerderheid nadert. Yamina haalt nauwelijks nog de kiesdrempel in een laatste peiling, Yesh Atid zakt naar 17 zetels de helft van aantal zetels van Likud.
Voor meer zie Arutz Sheva

Een rapport in Yedioth Aharanoth dinsdag beweert dat Israël de VS ervan weerhield om Iron Dome raketafweerbatterijen te verkopen aan Oekraïne, en uiteindelijk de VS ervan overtuigde om de mogelijke verkoop aan Oekraïne te laten vallen. Het rapport beweerde verder dat Oekraïne afgelopen voorjaar voor het eerst geïnteresseerd raakte in de aankoop van het Iron Dome raketafweersysteem. Na het conflict tussen Israël en Hamas in mei 2021, deed Oekraïne een verzoek naar Washington om steun te krijgen van Amerikaanse wetgevers voor de verkoop van Iron Dome raketbatterijen.
Voor meer zie Arutz Sheva

Een heel andere uitleg over de bereidheid van Abraham om zijn zoon te offeren en de stilte vanaf God’s zijde daarna.Om over na te denken.
Voor meer zie YouTube Nederlands is in te stellen. Zie ook de studie De binding van Izaäk

Bijbelstudie. Bereid je voor op… genade! Hoewel ons korte verblijf in deze tijd vol beproevingen vol verdriet en smart is, hopen we dat u nog steeds rust vind en in Christus blijft , onze Opgestane en Levende Hoop (1 Petr. 1:3).
Verder lezen – NL


Bron: Nieuwsbrief Wim Jongman. www. WimJongman.nl


 

EN / NL/ עב