PA’s Abbas dreigt Israël terug te pakken voor de dood van terreurverdachten. De Palestijnse president zegt dat de operatie waarbij 3 mannen op de Westelijke Jordaanoever werden gedood “moord met voorbedachten rade was door de gemene zionistische bezetter”, en zweert dat incident “niet passief zal blijven.”
Voor meer zie The Times of Israel of zie Terug naar Zion

 

Opschorting van een ziekenhuis bouwproject wekt woede op in Palestijnse Autoriteit. Mahmoud Abbas, heeft onlangs scherpe kritiek te verduren gekregen wegens het bevriezen van de bouw van een nieuw Palestijns ziekenhuis dat gespecialiseerd is in de behandeling van kanker, nadat reeds omvangrijke openbare fondsen voor dit doel waren bijeengebracht.
Voor meer zie Memri

In een reeks tweets in januari 2022 onthulde het Islamitisch Emiraat van Afghanistan (IEA, of de jihadistische organisatie van de Taliban die op 15 augustus 2021 de macht greep) dat er tijdens de jihad tegen Amerika en de NAVO-troepen na 9/11 een aantal trainingscentra voor de jihad en zelfmoordaanslagen hadden bestaan op niet nader genoemde locaties in Afghanistan. De IEA heeft ook onthuld dat zij het militaire korps van de Afghaanse strijdkrachten heeft overgenomen.
Voor meer zie Memri

Libanese aartsbisschop vertelt aan Iraanse TV: Joden doodden Jezus en stenigden de profeten. Syrisch-orthodoxe aartsbisschop van Libanon ziet Joden als vijand en verzet zich tegen Vaticaans besluit om hen vrij te spreken…. Saliba vermeldt niet of hij op de hoogte was van het feit dat Jezus zelf en de meeste profeten die in de Bijbel worden genoemd Joods waren. Saliba staat bekend om zijn antisemitische retoriek in het verleden.
Voor meer zie All Arab News

Terwijl 135.000 Russische troepen, gesteund door tanks en artillerie, klaar staan aan de Oekraïense grens, dreigt de Russische president Vladimir Poetin met het inzetten van tactische kernwapens. Na een telefoongesprek tussen Poetin en de Britse premier Boris Johnson op maandag zei vice-minister van Buitenlandse Zaken Sergej Ryabkov tegen het door de staat gecontroleerde persbureau RIA Novosti dat Rusland “militair zal reageren” als de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) militaire hulp blijft sturen naar Oekraïne.
Voor meer zie Israël365

Turkse media meldde dat een Iraanse cel is opgepakt vanwege een complot om een Israëliër te vermoorden in Istanbul. Volgens lokale berichten zijn 8 spionnen gearresteerd in een complot om zakenman Yair Geller te vermoorden, als wraak voor de moord op nucleair wetenschapper. Turkse inlichtingendienst werkte samen met Mossad, en bracht Geller naar safehouse.
Voor meer zie The Times of Israel

Jeruzalem handhaaft delicate evenwichtsoefening over spanningen Rusland-Oekraïne. Zvi Magen, voormalig ambassadeur van Israël in Oekraïne en Rusland, en momenteel senior research fellow aan het Institute for National Security Studies, zei dat de belangrijkste ambitie van de Russische president is “om van Rusland een mondiale supermacht te maken”. Dat heeft gevolgen voor Israël. …Met name Israël treft voorbereidingen voor het geval het nodig mocht blijken op korte termijn Joodse Oekraïense vluchtelingen op te nemen.
Voor meer zie JNS

Op aandringen van een pro-Palestijnse organisatie Het Rechten Forum die volgens critici antisemitisch is, instrueren bestuurders van meer dan een dozijn Nederlandse universiteiten hun personeel om een lijst te maken van hun contacten met Israëlische en Joodse organisaties. De groep werd mede opgericht door Dries van Agt. Voor meer zie The Jerusalem Post

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 11 februari 2021. Het Tora gedeelte van deze Sabbat vertelt aan Israël opnieuw dat een van de redenen waarom God hen uit Egypte heeft bevrijd, was dat Hij onder hen kon wonen.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel – NL


Bron: Nieuwsbrief Wim Jongman / www.wimjongman.nl


 

EN / NL/ עב