Het Amerikaanse vliegtuig de Constant Phoenix is aangekomen in het Middellandse zee gebied en is een zogenaamde “nuke sniffer” en het enige dergelijke vaartuig van de Amerikaanse luchtmacht, een vliegtuig voor speciale doeleinden dat is ontwikkeld op basis van de Boeing C-135 Stratolifter. De opdracht is het analyseren van deeltjes in de atmosfeer met het oog op het opsporen en identificeren van nucleaire explosies. Het doet dit door over verdachte gebieden te vliegen en luchtmonsters te nemen, terwijl het gebruik maakt van geavanceerde luchtfiltertechnieken om de bemanning te beschermen. Voor meer zie Arutz Sheva

Joodse Federaties van Noord-Amerika dringt er bij Antonio Guterres op aan om het gebruik van Amnesty’s laatste rapport tegen Israël te verbieden, onder verwijzing naar grove partijdigheid. Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations noemde het onderzoek tegen Israël een “eenzijdige farce” die “opnieuw de duidelijke anti-Israël vooringenomenheid in het VN-orgaan aantoont.”
Voor meer zie Israelhayom

Voor het eerst sinds de ondertekening van de akkoorden van Abraham hebben leden van de Federale Nationale Raad, het parlementaire orgaan van de VAE, maandag een bezoek gebracht aan de Israëlische Knesset. Het historische bezoek was de eerste keer dat een delegatie van de Emiraten een bezoek bracht aan het Israëlische parlement.
Voor meer zie United with Israel

Pegasus schandaal is een gigantische bak met wormen die gaat uitbarsten over Israël’s elites. Israël’s nieuw gevraagde onderzoekscommissie kan veel hooggeplaatste carrières en buitenlandse relaties schaden, en de man met alle antwoorden is ex-politiechef Roni Alsheich.
Voor meer zie Israpundit

Iran onthulde woensdag een nieuwe raket met een bereik van 1.450 kilometer, zo zei het semi-officiële persbureau Tasnim, een dag na de hervatting van indirecte besprekingen in Wenen over het redden van Teheran’s nucleaire deal van 2015 met de wereldmachten.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een botsing brak uit tussen rechtse activisten en Bedoeïenen nadat de activisten dinsdagavond een nieuwe nederzetting hadden opgezet in de buurt van Rahat in de Negev, die zij Ma’ale Paula noemden naar de vrouw van Israëls eerste premier David Ben Gurion. Volgens de organisatoren “is Ma’ale Paula de eerste in een rij van nederzettingen die in de Negev zullen worden gesticht. Dit is een reactie op het gebrek aan bestuur in de Negev om de verspreiding van de Bedoeïenen Diaspora tegen te gaan.”
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Israëlische minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked (Yamina) heeft de dreigementen van de Meretz-partij verworpen, nadat de extreem-linkse factie politieke represailles had gezworen toen de wet op het staatsburgerschap deze week in eerste lezing in de Knesset was aangenomen. In een gesprek met Arutz Sheva op woensdagochtend, uitte Shaked haar tevredenheid over de stemming in de Knesset op maandag, en haar samenwerking met MK’s van de oppositie om het wetsvoorstel op te stellen en in de Knesset steun voor het wetsvoorstel te krijgen. Meretz zal moeten begrijpen dat ze de meerderheid niet kunnen dwingen.’ Voor meer zie Arutz Sheva

Nasrallah: Ik denk niet dat Israël Iran zal aanvallen. De secretaris-generaal van Hezbollah zegt dat Israël zal worden geïsoleerd als het ooit het nucleaire programma van Iran aanvalt, en zal worden geconfronteerd met massale vergeldingsacties.
Voor meer zie Arutz Sheva

Israël waarschuwt voor een crisis met de VAE over luchtvaartveiligheidsgeschil in Dubai. Hoge Israëlische functionaris op voorwaarde van anonimiteit onthult dat Israël een termijn heeft verlengd die de vluchten van zijn luchtvaartmaatschappijen naar het Golfland zou hebben stopgezet vanwege een geschil over de veiligheid van de luchtvaart, maar waarschuwt voor een potentiële crisis met de VAE in het verschiet.
Voor meer zie Ynet

De IDF zei dat het batterijen in Syrië aanviel woensdagmorgen vroeg nadat een luchtdoelraket was afgevuurd in de richting van Israël, waarbij de Syrische staatstelevisie de zaak omdraaide en het afvuren van de raket een reactie noemde op een eerdere aanval rond Damascus.
Voor meer zie Israelhayom

Minister van Binnenlandse Veiligheid Omer Barlev heeft woensdagmorgen aan de regeringscommissie die de ontsnapping van zes gevangenen uit de gevangenis van Gilboa onderzoekt, meegedeeld dat drie dagen geleden in een andere gevangenis een ontsnappingsplan werd ontdekt.
Voor meer zie The Jewish Pressm

VS hoopt een Israëlisch-Libanese maritieme overeenkomst te bezegelen om het aardgas voor Libanon te ontsluiten. “Libanon is al lange tijd niet meer betrokken bij het spel over de economische wateren. De Syriërs hebben ‘een hap genomen’ uit de gasreserves in het noorden en de maritieme grens tussen Syrië en Libanon is nooit afgerond,” vertelt Maj. (res.) Tal Beeri aan JNS.
Voor meer zie JNS

‘Comediante’ schept op over haar driedubbele prik, drijft de spot met Jezus door te zeggen “Jezus houdt duidelijk het meest van mij, echt waar,” valt direct daarop flauw op het podium en breekt haar schedel. Artsen vonden “geen specifieke reden waarom ze instortte” volgens Channel 12 News.
Voor meer zie Israël365


Bron: Nieuwsbrief Wim Jongman / www.wimjongman.nl


 

EN / NL/ עב