Een Yeshiva is goedgekeurd op een omstreden plek in Samaria, linkse rakkers zijn woedend. De deal van vorig jaar om een yeshiva te vestigen in Evyatar, waarvan werd vastgesteld dat het gedeeltelijk op staatsgrond zou worden gebouwd, kan nu doorgaan. Als zijn laatste daad in zijn ambt op woensdag, keurde aftredend procureur-generaal Avichai Mandelblit een deal goed die in 2021 was gesloten tussen de regering en kolonisten om een yeshiva te laten openen op een controversiële locatie in Samaria.
Voor meer zie World Israel News

Lapid zou de premier waarschuwen dat goedkeuring van de illegale buitenpost Evyatar de relaties met de VS onder druk zal zetten. In een brief aan Bennett zegt de minister van Buitenlandse Zaken naar verluidt dat het plan ook de regionale bondgenootschappen kan schaden en de boycot tegen Israël kan versterken; hij zegt dat hij niet is geraadpleegd over diplomatieke gevolgen.
Voor meer zie The Times of Israel

Rusland laat Iraanse wapenvliegtuigen landen op zijn Syrische luchtmachtbasis. In een belangrijke concessie aan Iran – en de derde tegenslag in een week voor Israël – staat Moskou voor het eerst toe dat Iraanse met wapens geladen vluchten landen op de grote Russische Hmeimim luchtmachtbasis in het westen van Syrië. Dit volgt op de aankondiging van gezamenlijke Russisch-Syrische luchtpatrouilles boven de Golan en de inzet van Russische militaire politie-eenheden in de Syrische haven Latakia, nadat deze door Israël was gebombardeerd als een primair portaal voor de inname van Iraanse wapentransporten voor zijn surrogaatstrijdkrachten.
Voor meer zie DEBKAfile of Xandernieuws – NL

Dinsdagochtend brak er geweld uit bij de Westelijke Muur in de Oude Stad van Jeruzalem nadat een kleine groep leden van de Vrouwen van de Muur, vergezeld van leden van de Knesset, orthodoxe vrouwen hadden benaderd die daar aan het bidden waren. “De groep hitste de aanbidders op en verstoorde op schandelijke wijze de honderden mannen en vrouwen die vanochtend naar de muur kwamen.”
Voor meer zie World Israel News

Hackers, die blijkbaar werken in opdracht van het Iraanse regime, hebben de computersystemen van het Israëlische defensiebedrijf Rafael geïnfiltreerd, informatie gestolen en daarvan voorbeelden gelekt op het Darknet, volgens informatie die door Calcalist is ingezien. Volgens de gelekte bestanden zou het gaan om informatie met toegangslijsten van werknemers tot interne computersystemen, hoogstwaarschijnlijk uit een Active Directory systeem, samen met vertrouwelijke bedrijfspresentaties, en mogelijk zelfs plannen voor luchtverdedigingssystemen die aan het Verenigd Koninkrijk zijn verkocht.
Voor meer zie United with Israel

 In een video die een tv-uitzending onderbrak, zei een gemaskerde man dat de Iraanse regering “ons niet langer het zwijgen zal opleggen”. Een streamingwebsite die Iraanse staatstelevisieprogramma’s uitzendt, heeft technische problemen toegegeven te midden van berichten dat dissidente hackers een anti-regeringsboodschap op het platform hebben afgespeeld.
Voor meer zie World Israel News

Terrorisme bestrijdingsaanval door Amerikaanse special forces in noordwest Syrië en het Pentagon zegt dat de missie ‘geslaagd’ is, geen slachtoffers onder troepen als een functionaris onthult dat een defecte helikopter op de grond werd opgeblazen; monitor meldt vuurgevecht bij huis in Idlib. verder details werden niet gegeven.
Voor meer zie The Times of Israel

Poetin en Johnson spreken elkaar nadat het VK vier Russische bommenwerpers onderschepte. De Russische president Vladimir Poetin en de Britse premier Boris Johnson hebben ook gesproken over Oekraïne na een incident vanuit de lucht in een Brits “aandachtsgebied”.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Minister van Defensie Benny Gantz onthulde woensdag dat Israël het Libanese leger het afgelopen jaar vier keer hulp heeft aangeboden, waaronder de afgelopen week. “Helaas is Libanon veranderd in een eiland van instabiliteit, hoewel de burgers van Libanon niet onze vijanden zijn”, zei hij tijdens de virtuele INSS-conferentie die door de universiteit van Tel Aviv wordt gesponsord.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Voor de derde keer in een week was er een poging vuren op IDF-troepen in Samaria. Terroristen schieten vanuit een passerend voertuig op een militaire post bij de ingang van Shichem. Geen slachtoffers onder de IDF-soldaten.
Voor meer zie Arutz Sheva

De Israëlische politie heeft de sleutelpersoon in de zaak Netanyahu illegaal bespioneerd, zo luidt het rapport. Onderzoekers zouden ongeoorloofd gebruik hebben gemaakt van krachtige hacking-tools om grote hoeveelheden gegevens te extraheren uit de telefoon van de betrokkene, die naar schatting een van de kroongetuigen is. Netanyahu noemt het rapport een “Israëlische Watergate.
Voor meer zie Ynet

Een in Washington gevestigde mensenrechtenorganisatie zei dat in ruil voor een nucleaire overeenkomst, de regering Biden zou moeten eisen dat Teheran stopt met het steunen van zijn proxies – terreurorganisaties zoals Hezbollah en de Houthi’s die een bedreiging vormen voor “de overgebleven christenen in de regio, onder anderen”.
Voor meer zie All Arab News

Te midden van vrees voor een Russische invasie, zegt Dmytro Kuleba dat Kiev Jeruzalem zou verwelkomen om “een diplomatieke rol” te spelen. …Oekraïne streeft naar meer samenwerking met Israël op het gebied van luchtverdedigingstechnologie, uit vrees voor een Russische invasie, zei de minister van Buitenlandse Zaken van het Oost-Europese land woensdag. Een Israëlisch TV-verslag vermeldde dat Oekraïne contact heeft gehad met Israël over het Iron Dome raketafweersysteem, andere raketwaarschuwingstechnologieën, en cyberverdedigingstechnologie.
Voor meer zie The Times of Israel

De digitale ontmenselijking van de mensheid. Ray Kurzweil heeft geen God om te eren. Hij heeft een machine, en hij wil dat we allemaal overstappen op deze digitale versie van het goddelijke. Hij wil dat we supercomputers worden in alles behalve de naam.
Verder lezen – NL

Beschadigde beeltenis 2 – Bijlage 6: Wat zijn de gruwelen van Babylon? Door perverse genoegens aan de mensheid te schenken, heeft de godin de wereld onder haar duim. Zij is degene die regeert over de koningen van de aarde, die regeert over de TV- en radiostations – die regeert over de sociale media en alles wat op het internet staat. Zij maakt mensen tot slaven met de verlokking van plezier, maar niet Gods plezier.
Verder lezen – NL


Bron: Nieuwsbrief Wim Jongman.nl


 

EN / NL/ עב