Bennett onthult dat het IDF een laser onderscheppingssysteem binnen een jaar zal gebruiken. Premier zegt dat nieuw raketafweersysteem Israël’s defensie revolutionair zal veranderen en de dreigingen van Iran en zijn proxies zal tegengaan als nooit tevoren.
Voor meer zie World Israel News

De Libanese politicus Charles Jabbour, woordvoerder van de Libanese strijdkrachten: Hezbollah keert haar wapens tegen haar tegenstanders binnen Libanon en houdt ons gevangen met haar “verzetsideologie” uit het stenen tijdperk.
Voor meer zie Memri

Een door Hezbollah gecontroleerde Libanese krant meldde maandag dat de veiligheidstroepen van het land ongeveer 15 “Israëlische spionagenetwerken” hadden opgerold die in heel Libanon actief waren in één van de “grootste veiligheidsoperaties” van het land. Al-Akhbar meldde dat de netwerken, die naar verluidt namens de Joodse Staat inlichtingen verzamelden en controleerden over Hezbollah en verschillende Palestijnse groepen, onlangs onder de radar waren gekomen van het Libanese Directoraat van de Binnenlandse Veiligheidstroepen.
Voor meer zie World Israel News

Arabische minister: ‘Israël is geen apartheid.’ Israël is geen apartheidsstaat, maar het is ook geen licht voor de volkeren’, zegt minister Esawi Frej. Frej, die een Arabier is, vervolgde: “In de Staat Israël is er Joodse suprematie, er is ongelijkheid en discriminatie, en dat vereist dat wij een discussie voeren over de onrechtvaardigheden van de bezetting. Er zijn problemen die moeten worden opgelost, en we kunnen er niet omheen hierover een discussie te voeren. Ik kan geen struisvogel zijn en mijn kop in het zand steken.”
Voor meer zie Arutz Sheva

  VS sturen oorlogsschip en gevechtsvliegtuigen naar de VAE na raketaanvallen van de door Iran gesteunde Houthi’s. VS-ambassade zegt dat deze inzet een ‘duidelijk signaal’ is dat Abu Dhabi een strategische partner is. De inzet, om “de VAE bij te staan tegen de huidige dreiging”, volgt op een telefoongesprek tussen de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin en de Abu Dhabi kroonprins Mohammed bin Zayed Al-Nahyan, aldus de Amerikaanse ambassade in de VAE.
Voor meer zie The Times of Israel

Absurd’ met dit woord verwerpt de VS de beschuldiging van Amnesty over een Israëlische apartheid tegenover Palestijnen. Amerikaanse ambassadeur zegt: “Dat is niet de taal die wij hebben gebruikt en niet zullen gebruiken,” na beschuldiging van Israël van systematische raciale onderdrukking door een groepering.
Voor meer zie The Times of Israel of zie Terug naar Zion – NL

In het licht van de recente piek in terroristische activiteiten in Judea en Samaria, heeft de Israel Dog Unit (IDU), een non-profit gespecialiseerd in de opleiding en inzet van honden, haar inspanningen opgevoerd om veiligheidschefs in Israëlische steden in Judea en Samaria te voorzien van waakhonden, hen te trainen om effectief te opereren naast hen met de hulp van hun harige vrienden.
Voor meer zie Arutz Sheva

Israël gaat door met de deal om buitenpost op Westelijke Jordaanoever toe te staan. Buitenpost Evyatar moet nog definitief groen licht krijgen van de minister van Defensie als de Palestijnen in nabijgelegen dorpen zeggen dat de buitenpost op hun land wordt gebouwd en vrezen dat het zal groeien en samensmelten met andere nederzettingen in de buurt.
Voor meer zie Ynet

De burgemeester van Istanbul: Erdoğan’s ergste nachtmerrie. “Als we Istanbul verliezen, verliezen we Turkije.” – Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. Het blijkt dat de “terroristen” van [minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu] eigenlijk mensen zijn die worden onderzocht op banden met illegale organisaties, maar die niet zijn vervolgd — laat staan dat ze schuldig zijn bevonden door rechtbanken.
Verder lezen – NL

Israëlische luchtmacht oefende een “massale aanval op Iran” in aanwezigheid van Amerikaanse officier. Geclassificeerde militaire oefening omvatte tientallen gevechtsvliegtuigen boven de Middellandse Zee, zegt een tv-verslag. De ongebruikelijke deelname van een Amerikaanse ambtenaar werd in het rapport aangeprezen als bewijs van een verschuiving in de Amerikaanse benadering van het Iraanse nucleaire programma nu de onderhandelingen voor een nucleaire overeenkomst lijken te wankelen.
Voor meer zie The Times of Israel

Beschadigde beeltenis 2 – Voor de bijlage 5; Bileam gebruikte Ishtar om Israël verraad te laten plegen.
Verder lezen


Bron: Nieuwsbrief Wim Jongman
https://www.wimjongman.nl/nieuwsbriefmap/weekbrief.html


 

EN / NL/ עב