Tijdens een bezoek aan de Grote Sjeik Zayed Moskee in Abu Dhabi op maandag zei president Isaac Herzog dat het Midden-Oosten een grimmige keuze had uit mogelijke toekomsten, tussen een van hoop en vrede en een andere van chaos onder leiding van Teheran.
Voor meer zie The Times of Israel

De Staat Israël verwerpt absoluut alle valse beschuldigingen die voorkomen in het rapport dat Amnesty naar verwachting dindag zal publiceren. Het rapport consolideert en recycleert leugens, inconsistenties en ongegronde beweringen die afkomstig zijn van bekende anti-Israëlische haatorganisaties, allemaal met het doel om beschadigde goederen in een nieuwe verpakking door te verkopen. Het steeds maar weer herhalen van dezelfde leugens van haatorganisaties maakt de leugens niet tot werkelijkheid, maar maakt eerder Amnesty onwettig.
Voor meer zie World Israel News zie ook Terug naar Zion

De aanbidders van de Vax: De opkomst van een nieuwe wereldwijde religie. “Met de opkomst van een nieuwe priesterlijke en evangelische klasse, zijn we ook getuige geweest van de openbaring van een nieuwe klasse aanbidders.”
Verder lezen – NL

Een rechter van een rechtbank in Michigan heeft verschillende leden van een synagoge, waaronder een overlevende van de Holocaust, bevolen om ongeveer $159.000 aan juridische kosten te betalen aan antisemitische demonstranten die regelmatig demonstreren buiten het Joodse gebedshuis, in het oordeel van een rechtszaak, dat was aangespannen door de gemeenteleden in een poging om de voortdurende intimidatie te stoppen, als zonder enige grond en lichtzinnig.
Voor meer zie World Israel News

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zoekt opnieuw toenadering tot Israël en heeft naar verluidt de Israëlische president Isa’ac Herzog uitgenodigd voor een officieel bezoek aan Ankara, volgens zijn woord­voerders en buitenlandse media. Maar Israël is terughoudend.
Voor meer zie Israel Today – NL

De Jemenitische politiek analist Abdulmalik Alyosofi zei dat de Houthi-milities erger zijn dan de nazi’s. Hij zei dat als de wereld had ingestemd met een wapenstilstand met de nazi’s in plaats van hen te verslaan, de wereld een andere plaats zou zijn geweest, met “honderden miljoenen slachtoffers in opeenvolgende conflicten” in plaats van de “beschaafde wereld die we vandaag zien.” Alyosofi werkte uit dat de enige oplossing wanneer onderhandelingen op niets uitlopen, een militaire actie is waarbij er een duidelijke overwinnaar komt, zei verder dat dit de enige oplossing is voor de situatie in Jemen.
Voor meer zie Memri

Minister van Justitie Gideon Sa’ar zei dinsdag tijdens een afscheidsceremonie voor procureur-generaal Avichai Mandelblit dat het wetshandhavingssysteem te maken heeft gehad met een “ongekende aanval,” en dat het gevaar voor de Israëlische democratie nog niet geweken is. …Mandelblit kreeg tijdens zijn ambtstermijn van zes jaar kritiek uit het hele spectrum, vooral in verband met het onderzoek naar en het daaropvolgende corruptieproces tegen oud-premier Benjamin Netanyahu.
Voor meer zie The Times of Israel

De tinten van de politiestaat van nazi-Duitsland dalen snel over Europa.Vandaag staan we op het punt waarop onbetaalbare hard bevochten vrijheid van ons afgepakt wordt, terwijl wij wegkijken. We geven ze op zonder weerstand en zonder debat omdat ons verteld wordt dat we geen andere keuze hebben dan een vaccinatiepaspoort te accepteren als we nog een leven willen dat op ons oude leven lijkt.Maar laat je niets wijsmaken.
Voor meer zie The Balkans Chronicles – NL

  Qatar wil VS en Iran “dichter bij elkaar brengen” nu een laatste fase van het nucleaire overleg ingaat. Volgens een hoge ambtenaar van Buitenlandse Zaken resten er nog slechts enkele weken om een nieuwe nucleaire overeenkomst te sluiten. De indirecte besprekingen tussen de Verenigde Staten en Iran over een terugkeer naar het nucleaire akkoord van 2015 gaan dan het “laatste traject” in, waarbij alle partijen moeilijke politieke beslissingen moeten nemen, zei een hoge ambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag.
Voor meer zie Israelhayom

Haredi MK: Waarom heeft God ons gestraft met deze psychotische premier? Een hooggeplaatste haredi-wetgever scheldt premier Bennett uit in een Knesset-plenum en noemt hem ‘psychotisch’ als het haredi wetsontwerp in de eerste lezing werd aangenomen. “Wat doet deze regering? Wat doet het met de prijs van het leven? De waarheid is dat ik ook niet weet wat het doet met het coronavirus. Elke dag gaan we van het ene uiterste naar het andere.”
Voor meer zie Arutz Sheva

Te midden van de recente gijzeling in een synagoge in Colleyville, Texas, hielden de media opzettelijk informatie achter over de aanvaller, Malik Faisal Akram, om politiek correct te zijn. Het resultaat was een bizarre combinatie van krantenkoppen die de antisemitische aard van de aanslag opzettelijk leken te minimaliseren…. Maar ook krijgen feministische leiders zoals Masih Alinejad, een Iraans-Amerikaanse journaliste, te maken met immense tegenwerking van zowel de pers als westerse feministen naar aanleiding van haar campagne tegen de gedwongen hijab en andere vormen van onderdrukking van vrouwen in Iran.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Iran verwijdert productie centrifuge-onderdelen van een betwiste site. De site in Karaj werd in juni getroffen door sabotage en Iran verbood de VN-waakhond maandenlang om er opnieuw camera’s te installeren. Iran verplaatst productie nu naar Isfahan. Iran heeft de productie van onderdelen voor geavanceerde centrifuges, die worden gebruikt om uranium te verrijken, verplaatst uit een werkplaats, slechts een maand nadat het ermee had ingestemd dat de nucleaire waakhond van de VN er opnieuw bewakingscamera’s zou installeren, aldus de waarnemer op maandag.
Voor meer zie Israelhayom

Eén van de belangrijkste handlangers van de Grote Reset, premier Justin Trudeau, is er al vandoor. Hoop, is het vreugdevuur dat in de harten van de mensen brandt, het houdt de truckers en supporters van ‘Freedom Convoy 2022’, warm en standvastig gericht op het doel. Freedom Convoy 2022 en elk van zijn leden – tot de laatste toe – leiden nu de hele wereld in de verbeten strijd om een einde te maken aan discriminatie en verdeeldheid onder bevolkingsgroepen door hun gekozen ‘leiders’. Trudeau heeft het slagveld uit eigen wil verlaten. Truckers en hun aanhangers zullen aan het front blijven tot de wetgevers de vaccinatieplicht intrekken – niet alleen voor truckers die levensreddende vracht over de grens tussen Canada en de VS vervoeren, maar voor vrijheidszoekende burgers over de hele wereld.
Voor meer zie Canada Free Press

Truckers zoeken hun steun bij God door het uitspreken van het ‘Onze Vader.’
Voor meer zie Kijken

Geruchten over oorlog komen met bakken uit Oekraïne en Rusland. Enorme aantallen troepen zijn in beweging. Bijna onpeilbare hoeveelheden vuurkracht worden gemobiliseerd. Jezus waarschuwde dat de laatste dagen gekenmerkt zouden worden door geruchten van oorlog. Het gerucht van oorlog in Oekraïne wordt versterkt door de herhaalde dreiging van Rusland om kernwapens te gebruiken. Maar Oekraïne en verschillende andere voormalige Sovjet-blok naties passen op een andere krachtige manier in de Bijbelse profetie.
Verder lezen – NL

Zijn de Tien Koningen eigenlijk Tien Oligarchen? Degenen die de profetie nauwlettend in de gaten houden, zullen vaak bespreken dat we op zoek zijn naar de komst van de antichrist en de meesten geloven dat hij vandaag in leven is. Dit is vruchtbaar, maar we moeten niet vergeten dat voordat de antichrist op het toneel komt, hij wordt voorafgegaan door wat de Bijbel bestempelt als tien koningen. Daarom is het redelijk te speculeren en op de uitkijk te staan wie deze tien figuren zijn.
Verder lezen – NL

Beschadigde beeltenis 2 – Bijlage 4: William Tyndale en Pasen. Een vraag die opkomt is of Ishtar hetzelfde is als het woord dat we in de Bijbel tegenkomen, Eástre, en is deze godin de naamgever voor de paasvakantie? Deze vraag is geïsoleerd voor Engels- en Duitstaligen omdat het een taalkundig verschijnsel is van een interpretatie van een vers in Handelingen.
Verder lezen – NL


Dit bericht is samengesteld en met toestemming geplaatst van Wim Jongman / wimjongman.nl

EN / NL/ עב