Vanaf donderdag 29 juli zullen binnenbijeenkomsten met meer dan 100 deelnemers beginnen te functioneren onder de  groene pas-  omtrek, maar kinderen onder de 12 jaar zijn vrijgesteld, keurde het coronaviruskabinet donderdag goed, aangezien Israël een lichte toename van het aantal ernstige patiënten registreerde.
Voor personen ouder dan 12 jaar – en dus in aanmerking komen voor een vaccin – is toegang tot culturele en sportlocaties, sportscholen, restaurants en eetzalen, conferenties, toeristische attracties en gebedshuizen alleen voorbehouden aan mensen die volledig zijn ingeënt, hersteld of in het bezit zijn van in de afgelopen 72 uur een negatieve test heeft laten uitvoeren.
De eerste dagen kunnen niet-gevaccineerden gratis een test ondergaan, na 8 augustus moeten ze dit op eigen kosten doen.
Daarnaast bespreken de ministers ook de situatie op de luchthaven, die wordt beschouwd als een zwak punt om de huidige uitbraak in te dammen, aangezien momenteel ongeveer 10% van de nieuwe gevallen die in Israël zijn vastgesteld, wordt vertegenwoordigd door mensen die uit het buitenland zijn teruggekomen.
De lijst van landen met een reisverbod – die Israëli’s niet kunnen bezoeken tenzij ze toestemming hebben van het toegewijde regeringscomité – zou kunnen worden uitgebreid. De lijst omvat momenteel Oezbekistan, Argentinië, Wit-Rusland, Brazilië, Zuid-Afrika, India, Mexico, Spanje, Kirgizië en Rusland.
De ministers kwamen bijeen toen Israël na enkele dagen van stabiliteit een toename van het aantal ernstige patiënten registreerde.
Zo’n 72  patiënten  waren donderdagochtend in ernstige toestand. Op zondag waren dat er 66, maar de volgende dag daalde het aantal tot 61 en steeg daarna langzaam. Rond half juni waren er ongeveer 20 patiënten in ernstige toestand, met minder dan 200 actieve gevallen in het land. Momenteel zijn de actieve gevallen bijna 10.000.
Woensdag werden zo’n 1.336 nieuwe gevallen vastgesteld. Dinsdag waren dat 1.406 en maandag 1.381.
—————————-

Bronvermelding:
Datum:        22-07-2021
Auteur:        
Beeld:          Pixabay.com
Website:      https://www.jpost.com/


 

 

EN / NL/ עב