Zo’n 62 mensen bevonden zich dinsdagochtend in ernstige toestanden, ongeveer drie keer zoveel als in de eerste helft van juni.

Maandag werden in Israël zo’n 1.372 nieuwe gevallen geregistreerd, het hoogste sinds half maart. Het aantal tests met een positief resultaat – 1,87% – en het aantal verwerkte tests – 77.000 – markeerden ook een record van vier maanden.

Tegelijkertijd blijft de toename van ernstige morbiditeit beperkt. Zo’n 62 mensen bevonden zich dinsdagochtend in ernstige toestanden, ongeveer drie keer zoveel als in de eerste helft van juni, toen het aantal actieve gevallen in het land onder de 200 daalde – in tegenstelling tot de huidige 8.000 – maar vier minder dan 24 uur eerder .
In een persconferentie op maandag zei de directeur-generaal van de minister van Volksgezondheid, prof. Nachman Ash, dat Israël binnen twee weken maar liefst 2.000 nieuwe dagelijkse gevallen zou kunnen zien, evenals 30 nieuwe ernstige patiënten per dag kort daarna, aangezien het aantal geïnfecteerde personen dat draaien serieuze stands op ongeveer 1,5%.
Aan de andere kant, volgens prof. Eran Segal, een computationeel bioloog voor het Weizmann Institute of Science en een adviseur van de overheid, ligt het percentage momenteel op ongeveer 1,2%, tegenover 3,9% in de derde golf, en daarom is het zal een veel groter aantal dagelijkse gevallen nodig hebben – in de orde van 20.000 – om tegelijkertijd honderden ernstige gevallen te bereiken.
Israël heeft in het verleden nog nooit zo’n hoog aantal gevallen in 24 uur geregistreerd – het hoogste aantal was ongeveer 10.000 in een beperkt aantal dagen op het hoogtepunt van de pandemie, toen er zo’n 1.200 ernstige patiënten waren, wat een ongekende last op het gezondheidssysteem legde .
—————————-

Bronvermelding:
Datum:        20-07-2021
Auteur:         ROSSELLA TERCATIN
Beeld:          OLIVIER FITOUSSI/FLASH90
Website:      https://www.jpost.com/


 

 

EN / NL/ עב