Een tweede Israëliër die vrijdag terugkeerde naar Israël vanaf het Diamond Princess-cruiseschip, is volgens het Sheba Medical Center zondag positief op het virus getest. Het individu ligt geïsoleerd in het ziekenhuis. Het medisch centrum zei, dat het individu het virus niet heeft opgelopen in Israël.

Het nieuws komt nadat honderden Israëli’s met een speciale hotline hebben gebeld die zich richt op de behandeling van mensen die mogelijk het coronavirus hebben opgelopen, volgens Magen David Adom. Het ministerie van Volksgezondheid heeft reizen naar Polen voor duizenden Israëlische studenten geannuleerd en alleen Israëli’s zullen vrijdag deelnemen aan de marathon van Tel Aviv.

Zondag was er een milde paniek in Israël uitgebroken na de aankondiging op zaterdag dat negen leden van een grote groep Zuid-Koreanen, die van 8 tot 15 februari in het land waren geweest, het coronavirus hadden opgelopen en mogelijk het virus al in Israël bij zich hadden. De Zuid-Koreanen reisden door het land, van het noorden naar het zuiden met stops in onder andere Jeruzalem en Bethlehem.

Coronavirus arrives in Israel

Aan het begin van de week waren 200 Israëlische studenten geïsoleerd nadat ze hadden gemeld dat ze aan de toeristen waren blootgesteld. ‘We zijn bereid om de verspreiding van het coronavirus in Israël te voorkomen,’ herhaalde premier Benjamin Netanyahu tijdens een spoedbijeenkomst op het ministerie van volksgezondheid in Tel Aviv zondag in een poging om het land te kalmeren.

‘We voeren elke dag evaluaties uit en ik zal een team van ministers benoemen die dagelijks bijeenkomen om deze grote uitdaging aan te gaan.’ Hij zei, dat de regering haar beleid voortdurend herziet en aanpast aan de veranderende omstandigheden inclusief het toezicht op de toegang tot Israël vanuit andere landen.

Afgelopen zondag stuurde het ministerie van Volksgezondheid een memo naar burgers die mogelijk in contact hebben gestaan met de geïnfecteerde Zuid-Koreanen waarin richtlijnen worden geadviseerd voor mensen na het contact met de pelgrims, inclusief zichzelf onder een 14-daagse periode van isolatie plaatsen. Het ministerie beveelt ook aan om als er tekenen van ziekte zijn – koorts boven 38 graden Celsius, hoesten of andere ademhalingssymptomen – medische hulp in te roepen.

Het ministerie van Volksgezondheid voegde eraan toe dat, vanaf zondag iedereen die de afgelopen 14 dagen in Zuid-Korea of ​​Japan is geweest, in huisisolatie moet zijn tot 14 dagen zijn verstreken vanaf het moment van vertrek uit deze landen. Japan en Zuid-Korea zijn toegevoegd aan een groeiende lijst van landen die het ministerie als besmettelijk heeft bestempeld en reizigers die daaruit terugkeren zijn verplicht om in quarantaine te gaan. De andere landen zijn China, Hong Kong, Macau, Singapore en Thailand.

Vanaf zondag werd de toegang van niet-ingezetenen van Israël die in de 14 dagen voorafgaand aan hun aankomst in Israël in Zuid-Korea waren, geweigerd. Vanaf maandag is deze richtlijn ook van toepassing op mensen die uit Japan komen. Bovendien moet iedereen die de afgelopen 14 dagen in Taiwan, Italië of Australië is geweest en die ziektesymptomen ontwikkelt, worden gecontroleerd volgens de richtlijnen op de website van het ministerie van Volksgezondheid.

Video hieronder: Coronavirus-uitbraak in Israël: Honderden gelovige Joden houden massaal gebed aan de Westelijke Muur van Jeruzalem (de Kotel/klaagmuur) voor de getroffenen


Bronvermelding
Datum:       26-02-2020
Beeld:        Pixabay
Website:   


 

EN / NL/ עב