Op het Malieveld in Den Haag vind je op 10 juli geen mensen die protesteren tegen racisme of de anderhalvemetersamenleving, maar christenen die God gaan aanbidden en bidden voor Nederland. Dat liet Wim Hoddenbagh, oprichter van stichting Presence, vrijdagmorgen weten in De Nieuwe Morgen. “Voor je het weet zitten we de rest van het jaar livestreams te kijken.”

Hoddenbagh: “Vanuit onze stichting bidden we veel voor het land, en dat doen velen met ons. Vorige week dinsdag bad ik met een vriend dat God zichtbaar zou worden in Nederland. Tijdens die ochtend zag ik een beeld voor me van het Malieveld, dat gevuld was met mensen. Ik denk echt dat dit iets van God was.” Hij nam direct contact op met de burgemeester van Den Haag, en binnen een uur was het rond.

“Aan de ene kant hebben we vanuit kerken heel krachtig de livestreams opgebouwd. Dat is goed, maar aan de andere kant is er ook een groep christenen die zich steeds meer verzetten tegen de overheid. Daar tussenin zit een heel groot stuk: Wat wil God in de samenleving? Voor je het weet gaan we de rest van het jaar vooral naar livestreams kijken. Is er niet langzamerhand ruimte om weer in de openbaarheid te treden, en dan op een plaats van invloed?” Presence doet dat vaker: samenkomen op een ‘plaats van invloed.’ Dit jaar wilden ze onder andere naar de Beurs van Berlage, de Rotterdamse haven en het Mediapark. Door de coronamaatregelen kon dat niet doorgaan.

“Er moet toch een moment zijn in deze tijd dat we God aan het werk zien in de samenleving. Vanuit dat verlangen is dit idee in ons hart gekomen. Het is een manifestatie, dat valt onder het demonstratierecht. We demonstreren niet, maar willen gewoon Gods heerlijkheid zichtbaar maken. Iedereen kan erbij zijn.”

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via de website van Presence. “Daar word je op de hoogte gehouden. We willen wel onze belofte naar de gemeente Den Haag ouden dat we in de gaten houden dat we ons aan de regels houden. Daarom houden we minimaal 3 meter afstand.”

Luister hier het hele gesprek met Wim Hoddenbagh terug.

Beeld: Facebookpagina Wim Hoddenbagh – Presence

Bron: https://www.grootnieuwsradio.nl/


 

EN / NL/ עב