ARAD, Israël – In het hart van de Negevwoestijn in Israël ligt een nieuw project op de tekentafel om de woestijn tot bloei te brengen en de planners geloven dat het een deel van de vervulling van een profetie kan zijn.

Het Negev Hi-Tech Project is een ambitieus plan om een “Israëlische Silicon Valley” te creëren in de stad Arad.

Kevin Jessip is een Amerikaanse christen en voorzitter van Global Strategic Alliance, een groep die nationale en wereldwijde leiders adviseert op het gebied van zaken, geloof en politiek.

Hij vertelde CBN News: “Israël staat bekend als de startup-natie, en ik geloof dat er nog een aantal wereldveranderende startups uit deze plaats zullen komen op het gebied van voedsel en landbouw, watertechnologieën, communicatie, nationale beveiligings-zaken, items die nu worden ontwikkeld waar we ons al bewust van zijn in al deze gebieden.”

Arad ligt aan de rand van de Negev-woestijn, ongeveer 2 1/2 uur rijden ten zuiden van Jeruzalem. CBN News bezocht daar 3 mannen die deel uitmaken van het project. Een stuk onbebouwd land is de locatie van het project.

Voormalig Knessetlid Robert Ilatov, een immigrant uit de voormalige Sovjet-Unie, leidt het project.

“Het wordt het centrum van deze stad – onderwijscentrum, onderzoekscentrum en natuurlijk economisch centrum,” zei Ilatov. “Een industrieel centrum voor startende bedrijven.”

Ilatov zei dat deze nieuwe beweging een frisse wind van waardering nodig heeft. “Het is belangrijk voor veel mensen buiten Israël om Israël te steunen, om het nieuwe zionisme te steunen, de vestiging van de Joden in dit land, om technologieën en de academische wereld en onderzoek en vele andere gebieden op te zetten en te bevorderen.”

Het project zou de stad van 30.000 mensen transformeren en Ilatov gelooft dat het een magneet zal worden voor jonge Joden om naar Israël te emigreren.

“Maar als je ze iets interessants kunt brengen, iets uitdagends, dan zullen ze komen – niet voor geld. Ze willen een uitdaging. Mensen willen nieuwe dingen doen. Ze willen slimme dingen doen. Dus Joden zullen naar deze plek komen als we iets interessants voor ze doen. En natuurlijk zullen we dat doen, met Gods hulp,” vertelde Ilatov.

De organisatoren van het Negev Hi-Tech Project zien het als onderdeel van het profetische herstel van het land Israël, beschreven door de profeet Ezechiël.

“Ik geloof dat dit een profetische vervulling is van Ezechiël (hoofdstuk) 36,” legde Jessip uit. “God doet deze dingen door de kracht van Zijn eigen naam en Wie Hij is, en Zijn woord voorspelde dat dit zou gebeuren, en dus gebruikt God mensen – en ik geloof dat God bepaalde mensen koos om hier te komen om dit project te initiëren.”

Ezechiël 36 zegt gedeeltelijk: “Het verlaten land zal bewerkt worden in plaats van verlaten te liggen in de ogen van allen die voorbijgaan. Dan zullen ze zeggen: ‘Dit land dat verlaten was, is nu als de tuin van Eden geworden; en de verwoeste, verlaten en verwoeste steden zijn nu versterkt en bewoond.'”

Pastor Randy Burt van New Life Church in Venice, Florida, steunt het project ook. “Dit is een historisch strategisch, profetisch strategisch moment en ik geloof dat Arad daar een belangrijke rol in speelt,” zei hij.

Burt voegde eraan toe: “Om nu hier in Arad te zijn, getuige van de vervulling van profetische woorden in het Oude Testament en Nieuwe Testament, en om het voorrecht, de eer te hebben om daarin te zaaien – niet alleen met geld maar met het hart – dat is de wereld voor mij, want ik wil daar zijn waar God Zijn grote ding doet om Zijn woord en Zijn volk te eren.”

Het project brengt Joden en christenen samen.

“En dus zijn we hier gekomen als evangelische christenen om achter Israël te staan,” zei Jessip. “Dus, het eerste doel is dat Joods-christelijke waarden, in Jood en niet-Jood samen komen, allereerst, als niet-Joden komen we voor Israël op. Nu is een tijd waarin we bij onze broeders aansluiten. We dienen dezelfde God, de God van Abraham, Izaäk en Jakob.

Hij voegde eraan toe: “En dus zijn we tegen elke vorm van delegitimatie van de staat Israël. We zijn tegen BDS. We zijn tegen antisemitisme en we danken de Heer voor onze Joodse broeders die ons het Woord van God hebben gegeven. En daarom zijn we hier om samen met hen het land te zien bloeien en groeien. Ezechiël 36 geeft ons een heel duidelijk beeld van wat er aan het gebeuren is.”

_________________________________________________________

Bronvermelding:

Datum:
19-6-2023

Auteur:
Chris Mitchell

Beeld:
Klik hier voor artikel en beeld

 

EN / NL/ עב