De jaarlijkse voorzittersconferentie van de Israel Allies Foundation zal oproepen om de UNRWA te ontmantelen.

De christelijke wetgevers zullen hun stem toevoegen aan de oproepen om de UNRWA te ontmantelen vanwege haar banden met het Hamas-terrorisme en zich uit te spreken tegen Iran als de belangrijkste bron van regionaal terrorisme, en er wordt verwacht dat zij zich zullen verzetten tegen de oprichting van een Palestijnse staat.

Op geloof gebaseerde diplomatie

De in Washington gevestigde Israel Allies Foundation, die anderhalf decennium geleden werd opgericht, is uitgegroeid tot een op geloof gebaseerde krachtpatser, met een mondiaal netwerk van meer dan vijftig caucuses over de hele wereld die politieke steun voor Israël mobiliseren op basis van gedeelde joods-christelijke waarden.

Veel van de wetgevers in de delegatie, afkomstig uit 18 landen over de hele wereld, zijn voorzitter van de Israëlische Bondgenoten Caucuses in hun respectievelijke parlementen, waarbij ze actief opkomen voor pro-Israëlische wetgeving door middel van op geloof gebaseerde diplomatie met Israël.

De jaarlijkse conferentie komt in een tijd van groeiende politieke banden met bijbelgelovige christenen die hebben bewezen een bolwerk te zijn van onwankelbare steun voor de Joodse staat gedurende het huidige Hamas-conflict.

In een hele reeks parlementaire activiteiten over de hele wereld hebben wetgevers in de organisatie opgeroepen om de financiering van flagrant anti-Israëlische VN-organen te beëindigen, Iran te bestraffen vanwege de Hamas-invasie en antisemitisme te bestrijden . Ze hebben gijzelaarsfamilies opgevangen in hun respectieve parlementen en hebben er bij hun regeringen op aangedrongen hun ambassades naar Jeruzalem te verplaatsen .

Toonaangevende Amerikaanse evangelische leiders hebben Israël in de nasleep van de oorlog ook bezocht om hun steun en die van tientallen miljoenen volgers in de VS te uiten.

Bovendien heeft het hoofd van de National Religious Broadcasters, een prominente groep Amerikaanse christelijke media-omroepen, er vorige week bij de leden van de vereniging op aangedrongen de term ‘Westelijke Jordaanoever’ niet langer te gebruiken in hun berichtgeving over Judea en Samaria.

“In deze uitdagende tijden is de bijeenkomst van politieke leiders van over de hele wereld om hun solidariteit met Israël te betuigen van cruciaal belang”, aldus Josh Reinstein, voorzitter van de Israel Allies Foundation. “Door middel van dialoog, samenwerking en collectieve actie is de Voorzittersconferentie een voorbeeld van een standvastige toewijding aan het beschermen van gedeelde waarden en het vertalen van op geloof gebaseerde steun voor Israël in echte politieke actie.”


Bron:  https://www.jns.org/christian-lawmakers-head-to-israel-in-biggest-mission-since-war/

Auteur: Etgar Levkovits

Afbeelding:De beleidsconferentie van de Israel Allies Foundation in Praag, juni 2023. Foto: Courtesy.

 

EN / NL/ עב