Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn bijna drie maanden geleden alle reizen van Israëlis stopgezet. Maar er is weer hoop. De Israëlische regering heeft een lijst gepubliceerd met daarop 20 landen waarmee zij in gesprek is om het Israëlisch toe te staan deze landen te bezoeken. Nederland en België vallen daar helaas nog niet onder.

In het document staat een lijst van 20 “groene” landen die binnenkort hun grenzen zullen heropenen vanwege de lage en dalende aantallen van coronavirus infecties en sterfgevallen in de afgelopen weken. Deze landen zijn o.a. de Seychellen, Cyprus, Griekenland, Zuid-Korea, Slovenië, Montenegro, Georgië, Kroatië, Bulgarije, Oostenrijk en Litouwen.

Nog eens negen landen landen voldoen aan de normen van het ministerie van Volksgezondheid en geschikt zijn voor het hervatten van normale vliegreizen, maar deze landen hebben nog geen gesprekken met Israël gevoerd. Deze landen zijn onder meer Vietnam, Taiwan, Australië, Hong Kong, Zwitserland, Slowakije, Letland, IJsland en Nieuw-Zeeland.

Een speciale categorie betrof landen waarvan het ministerie zegt dat daar spoedig naar toe kan worden gevlogen gezien in het in het licht van positieve coronavirus ontwikkelingen, zoals het dodental of de mate van infectie. Deze landen zijn ondermeer Duitsland, Tsjechië, Hongarije, Denemarken, Finland, Estland, Malta, Japan en Thailand.

Het hoofd van het ministerie, Eli Cohen, zei in reactie op de publicatie van het document dat “in het licht van de afname van de morbiditeit van het coronavirus, het opstarten van vliegreizen moet worden bevorderd, vanwege het grote belang ervan voor de economie in het algemeen en voor de toeristenindustrie in het bijzonder . “


Bronvermelding:
Datum:        08-06-2020
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot Youtube
Website:      joods.nl


 

EN / NL/ עב