Tijdens een antiterreuractie van de IDF en grenspolitie in de stad Nablus op de Westelijke Jordaanoever zijn twee Palestijnse gewapende mannen gedood en zes anderen gewond geraakt, zeiden Israëlische en Palestijnse functionarissen, ook werd een grote hoeveelheid wapens in beslag gevonden.

De afgelopen nacht voerden IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie antiterreur activiteiten uit op het in een aantal locaties in Judea en Samaria, waaronder in de steden Mughayir, ‘Ayda Camp, Jabel of Valleh en in de steden Nablus en Jenin.

IDF en “Yamam” politiediensten voerden op inlichtingen gebaseerde terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in de stad Nablus. De troepen werden ingezet om gewapende terreurverdachten te arresteren. Tijdens de activiteit vond een vuurgevecht plaats tussen de gewapende verdachten en de Israëlische strijdkrachten.

Hierbij kwamen twee Palestijnse terroristen om het leven en werden minstens zes anderen gewond.

In het appartement van een van de verdachten werden illegale wapens en pistolen gevonden.

De gevonden wapens en munitie. Foto Grenspolitie

Tijdens de operationele activiteit ontstond een gewelddadige rel. De relschoppers gooiden explosieven en stenen en schoten op IDF-soldaten, waardoor hun leven in gevaar kwam. De soldaten reageerden met oproerverstrooiingsmiddelen en scherp vuur.

Daarnaast opereerden soldaten van de IDF en de Israëlische grenspolitie in het dorp Qabatiya om twee verdachten te arresteren die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. Tijdens de activiteit schoten gewapende verdachten op de soldaten, die reageerden met scherp vuur.

In totaal zijn vier personen die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten ’s nachts aangehouden. De verdachten zijn overgebracht naar de veiligheidsdiensten voor verder verhoor.

Er werden geen verwondingen aan de kant van IDF en veiligheidstroepen gemeld.


Bronvermelding:
Datum:         24-07-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot
Website:      israelnieuws.nl


 

 

 

EN / NL/ עב