Tientallen mensen raakten gewond toen er eind donderdag gewelddadige schermutselingen uitbraken bij de Damascuspoort van de Oude Stad van Jeruzalem, toen Palestijnse demonstranten een groep van zo’n 300 extreemrechtse Joodse activisten confronteerden die naar de scène marcheerden terwijl ze ‘Dood aan Arabieren’ riepen. De politie, die probeerde de groepen uit elkaar te houden, kwam ook in botsing met de Palestijnen, die stenen naar de agenten gooiden.

Agenten gebruikten middelen voor oproerverspreiding, waaronder verdovingsgranaten, traangas en waterkanonnen om de Arabische demonstranten te breken, het geluid van de explosies die door het centrum van de hoofdstad rolden. Ten minste 105 Palestijnen raakten gewond, waaronder 22 die in het ziekenhuis werden opgenomen, zei de Palestijnse Rode Halve Maan.

De politie zei dat ongeveer 20 agenten gewond raakten bij de gevechten, waaronder een officier te paard die door een steen in het gezicht werd geraakt. Drie van hen werden meegenomen voor medische behandeling.

Lees meer…


Bronvermelding:
Datum:        23-04-2021
Auteur:         TOI-MEDEWERKERS en AGENTSCHAPPEN
Beeld:          Israëlische politieagenten botsen met Arabieren buiten de Damascuspoort in Jeruzalem op 22 april 2021. (Olivier Fitoussi / Flash90)
Website:      www.timesofisrael.com


 

 

 

EN / NL/ עב