Cohen vertelde Biden dat het een vergissing zou zijn als de VS terug zou keren naar de deal zonder eerst verbeteringen aan te brengen

De Amerikaanse president Joe Biden vertelde naar verluidt de Mossad-chef Yossi Cohen dat de VS verre van terugkeren naar de nucleaire deal met Iran, volgens een rapport op zondag van  Walla News,  waarin een hoge Israëlische functionaris werd aangehaald.

Cohen vertelde Biden dat het een vergissing zou zijn als de VS terug zou keren naar de deal zonder eerst verbeteringen aan te brengen, waarop de president antwoordde dat de VS “nog een lange weg te gaan” had alvorens akkoord te gaan met een terugkeer naar volledige naleving van het verdrag van 2015. , volgens het rapport.

Dit laatste rapport komt na gesprekken tussen Cohen, Biden en de Amerikaanse National Security Advisor Jake Sullivan afgelopen vrijdag.

De Israëlische premier Netanyahu heeft Cohen naar verluidt geïnformeerd over de discussiepunten die hij met de hoogste Amerikaanse functionarissen aan de orde moest stellen. 

Op zaterdag hebben de partijen bij de nucleaire overeenkomst met Iran de derde onderhandelingsronde in Wenen geschorst om de Verenigde Staten weer in het akkoord te brengen, waarbij de Russische zijde ‘voorzichtig en groeiend optimisme’ uitsprak en zei dat ze hoopten binnen drie weken concrete resultaten te boeken. .
De deal, die het nucleaire programma van Iran beteugelt in ruil voor verlichting van sancties, wordt sindsdien in leven gehouden – de Amerikaanse president Donald Trump trok zich terug in 2018.


Bron: https://www.i24news.tv/en


EN / NL/ עב