De Amerikaanse conservatieve politieke commentator Ben Shapiro heeft onlangs opgemerkt dat er een synagoge op de Tempelberg moet worden gebouwd.

“Ik denk dat er een sterke zaak moet worden gemaakt dat Joden moeten bouwen. Als ze de tempel niet kunnen bouwen, zou daar op zijn minst een synagoge gebouwd moeten bouwen zodat je er reguliere gebeden kunt houden, ‘zei Shapiro op zijn podcast op woensdag

“Als moslims in staat zijn om er een school te bouwen, lijkt het mij dat de Joden een synagoge moeten kunnen bouwen in een ruimte die ongeveer de grootte heeft van drie voetbalvelden,” voegde hij eraan toe.

Shapiro werd vorige week van de Tempelberg getrapt nadat een lid van zijn groep betrapt was op bidden.

De Waqf, die de huidige islamitische bouwwerken op de Tempelberg beheert, verbiedt alle niet-moslims om op de Tempelberg te bidden.

Shapiro reageerde op zijn Temple Mount-ervaring: “Deze zijde van de berg is ongelooflijk. Als je ooit in Jeruzalem bent en de kans krijgt om het te bezoeken, zou je dat zeker moeten doen. Het is de heiligste plaats in het jodendom. ”

“Daar stond het Heilige der Heiligen in de Beit HaMikdash – de tempel. Het is de rots waar Abraham volgens de Bijbel op het punt stond Isaak te offeren. Het is ook de plek waar Jacob, toen hij de droom had dat de ladder naar de hemel zou gaan, het land werd beloofd, ‘zei hij.

“De westelijke muur is eigenlijk een keermuur voor het platform waar de tempel stond. Het is een beetje raar. We bidden eigenlijk voor de keermuur, niet voor de tempel zelf, er was nog een muur die de tempel omringde, “zei hij. Het is een beetje als bidden bij het hek van een parkeerplaats met het gebouw waar je echt om geeft. ”

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   28-10-2019
Auteur:   United with Israel Staff
Beeld:    AP/Colin Young
Website: https://unitedwithisrael.org

– – – – –

EN / NL/ עב