Bashar al-Assad zegt dat meer dan 100.000 Syrische troepen gedood zijn in een burgeroorlog verder heeft hij Israël de schuld gegeven voor het ‘veroveren’ van Syrisch land.

In een interview sprak Assad over de woedende oorlog in zijn land sinds 2011.

“Sinds het begin zijn meer dan 100.000 Syrische soldaten gedood”, zei hij, eraan toevoegend dat “de hele wereld een terroristische arena is geworden.”

Met betrekking tot Israël zei al-Assad dat Israël “ons land heeft veroverd en daarom is het logisch dat ze deel uitmaken van wat er tegen ons gebeurt, met inbegrip van elk plan.”

Zaterdag beweerde de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu dat een groep landen, onder leiding van Israël, een terroristische staat in Noord-Syrië wilde vestigen en dat zijn land deze beweging dwarsboomde. Cavusoglu heeft echter geen bewijs geleverd van zijn verklaringen.

Israël heeft vermeden zich te bemoeien met de Syrische burgeroorlog en heeft alleen geprobeerd zichzelf te beschermen tegen de Iraanse verschansing aan de noordgrens en om burgerslachtoffers van de oorlog te helpen, met inbegrip van medische zorg voor hen in Israël zelf, op kosten van de Israëlische belastingbetaler.

Bron: http://www.israelnationalnews.com/
Beeld: Reuters

EN / NL/ עב