PrimeTimeZone bericht over een nieuw interview dat Suha Arafat, de weduwe van Yasir Arafat, aan Yediot Aharonot (Ynet News) gaf.

In verrassende en schokkende verklaringen heeft de weduwe van de overleden Palestijnse president Yasser Arafat, Suha, Israël vrijgesproken van de verantwoordelijkheid voor het vergiftigen van haar man en het veroorzaken van zijn dood.

En ze overwoog in een lang interview met de Hebreeuwse krant ‘Yediot Aharonot’ dat haar man het pad van terrorisme opging en een grote fout beging door de Al-Aqsa Intifada aan te steken die in 2000 uitbrak nadat de voormalige Israëlische premier Ariel Sharon de Al Aqsa moskee had bestormd.

Suha vertelde de krant dat Yasser Arafat zeker vergiftigd was, maar niet door Israël maar door een Palestijn.

Ze voegde eraan toe:

Iedereen geloofde dat Israël schuldig was, maar ik beschuldig het niet. Ik heb altijd gezegd dat het te gemakkelijk is om Israël te zeggen, maar ik denk niet dat de Israëli’s Arafat hebben vermoord. … Welk bewijs heb je dat Israël verantwoordelijk is?

Suha gelooft dat Arafat niet had moeten terugkeren naar het pad van terreur, en voegde eraan toe:

Er zijn anderen die meer moordenaars waren dan Arafat, en Yasser rouwde en treurde diep om de moord op Yitzhak Rabin. Behalve dat hij geobsedeerd was door haat tegen Sharon.

Volgens de Hebreeuwse krant “probeert Suha Arafat de Israëli’s ervan te overtuigen dat hoewel de handen van haar man Yasser zijn bevlekt met het bloed van duizenden Israëli’s, hij echt vrede wilde.

Het klinkt alsof ze de moorddadige erfenis van Arafat wil herschrijven en tegelijkertijd afstand wil nemen van andere Palestijnse leiders die ze in het verleden bekritiseerd heeft.

Zestien jaar zijn verstreken sinds de dood van de voormalige ‘president’ van de Palestijnse Autoriteit, Yasser Arafat, en zijn weduwe onthulde dat ze meer dan 100 keer heeft geprobeerd van hem te scheiden, maar dat hij haar dat heeft belet. De thans 57-jarige Suha huwde in 1990 met Arafat toen ze 27 was en hij 61.

Ik hield van Arafat, maar het huwelijk met hem was een grote fout van mijn kant. Ik weet dat er veel vrouwen waren die met Arafat wilden trouwen. Het was echter mijn lot. Ik was verloofd met een Franse advocaat en toen ontmoette ik Arafat. Ik ben in het geheim met hem getrouwd in Tunesië, ik droeg toen niet eens een trouwjurk. Mijn moeder was tegen het huwelijk en later begreep ik waarom. Als ik had geweten wat ik zou doorstaan, was ik duidelijk niet met hem getrouwd. Toegegeven, hij was een grote leider, maar ik was eenzaam.

Plaatje hierboven: Suha en Yasser Arafat in Spanje in 1994. Op 24 juli 1995 kregen ze in Neuilly-sur-Seine, Frankrijk,
samen hun enige kind, hun dochter Zahwa [beeldbron: EPA/DW]


Bronvermelding:
Datum:         03-01-2021
Website:      brabosh.com


 

 

 

EN / NL/ עב