Ongeveer honderd Palestijns-Arabische relschoppers gingen ’s nachts het graf van Jozef binnen, vernielden de grafsteen die het graf van de bijbelse figuur markeerde en stichtten meerdere branden op de plaats.

Arabische relschoppers hadden eerder grote brandstichtingen aangericht in 2015, waarna de regionale raad van Samaria zijn eigen teams stuurde om de heilige plaats te herstellen en te renoveren.

De voorzitter van de Regionale Raad van Samaria, Yossi Dagan, heeft sinds gisteravond contact met militaire en civiele functionarissen om de vernietiging te herstellen.

“Dit is een daad waar geen enkele Jood niet van zou moeten schrikken, het vernietigen van een van de heilige plaatsen voor het Joodse volk vlak voor Pesach. Dit gebeurt alleen omdat de staat Israël een van de heilige plaatsen voor het Joodse volk heeft verlaten ‘voor het behoud’ van de Palestijnse Autoriteit’, reageerde Dagan.

Hij zei: “We eisen de onmiddellijke terugkeer van de IDF naar Joseph’s en ook de Yeshivat Od Yosef Chai. Het volk van Israël in hun soevereine staat moet hun heiligheid handhaven. De daad van vanavond moet worden veroordeeld door elk lid van de cultuur. Dit is niet alleen een schade aan de eigendommen van het Joodse volk, maar ook een schade aan een historische plek die duizenden jaren oud is.”

“Wederom laten de barbaren van de Palestijnse Autoriteit hun ware gezicht zien: hetzelfde als ISIS. De Palestijnse Autoriteit is op zijn best onbetrouwbaar en veroorzaakt terrorisme in het hele land en de barbaarsheid bij Joseph’s Tomb zoals we nu weer zien”, besloot hij.


Bronvermelding:
Datum:         10-04-2022
Beeld:           Archieffoto, Arca
Website:      brabosh.co


 

 

EN / NL/ עב