Arabische terroristen uit de Arabische stad Burka in het Ramallah-gebied infiltreerden vrijdagmiddag Oz Zion, een nabijgelegen Joodse stad, en probeerden de synagoge in brand te steken.

Oz Zion, gesticht in 2005, is een kleine Joodse gemeente – ook wel een ‘buitenpost’ of ‘voorpost’ genoemd – met enkele tientallen bewoners, die ligt aan Highway 60, in de buurt van Giv’at Asaf en Beit El.

Plaatje hierboven: Deze buitenpost van Oz Zion werd sinds de oprichting ervan bij herhaling geëvacueerd en gesloopt door de Israel Defense Forces (IDF) en de Israel Border Police (IBP) [beeldbron: J-Post]

De poging tot brandstichting vond plaats net voor het begin van de Shabbat, de Joodse Sabbat, die vrijdag bij zonsondergang begint. De Arabieren goten benzine op een van de muren van de synagoge en probeerden het gebouw in brand te steken.

Bewoners die de vlammen opmerkten, haastten zich naar de locatie en slaagden erin het vuur te blussen voordat het vat kreeg. Tot nu toe zijn er geen verdachten aangehouden.

De poging tot brandstichting volgt op een soortgelijk incident vorige maand, waarbij drie Arabische terroristen ’s nachts de stad binnenkwamen en brandbommen naar een van de huizen gooiden. Wonder boven wonder raakte niemand gewond bij de aanval.


Bronvermelding:
Datum:         06-06–2021
Beeld:          De verbrande muur van de synagoge, na de poging tot brandstichting
Website:      brabosh.com


 

 

EN / NL/ עב