Op die dag zal Ik van Jeruzalem een ​​zware steen maken voor alle volken. Iedereen die het optilt, zal zichzelf zeker bezeren. En alle naties van de aarde zullen zich ertegen verzamelen. (Zacharia 12:3)

Een video van pro-Palestijnse demonstranten die Joden lastigvallen die een synagoge verlaten, en beelden van weer een ander vernield Joods bedrijf zijn de nieuwste tekenen van de wereldwijde val in historisch antisemitisme.

Antisemitische incidenten piekten jaren vóór 7 oktober in Europa, en haat tegen Joden en Israël is in veel Arabische landen al lang ingebed. Het huidige antisemitisme in de VS en andere westerse landen is een fenomeen dat de natie vóór 7 oktober woedend zou hebben gemaakt. De verspreiding van samengestelde leugens op sociale media en gevestigde belangen van degenen die de westerse samenleving verder willen ontwrichten, hebben de verbale en fysieke aanvallen op joden. De ongekende normalisering van de haat tegen joden wordt vaak vergeleken met Duitsland in 1939, maar in werkelijkheid is het probleem tegenwoordig veel wijdverspreider.

Terwijl de wereld afgelopen weekend de Internationale Holocaustherdenkingsdag vierde, sloegen vandalen de ramen in van een synagoge in Fredericton, Canada. Vorige week, tijdens een leiderschapsforum van Stanford University waar de opkomst van antisemitisme op de campus werd besproken, onderbraken demonstranten hen met kreten als “ga terug naar Brooklyn!”, “Zionisten, je kunt ze niet verbergen!” en “Israël zal vallen!”

Studies en enquêtes blijven verbazingwekkende pieken in antisemitische daden melden: het aantal antisemitische incidenten in de VS is met ongeveer 400 procent gestegen sinds het begin van de oorlog tussen Israël en Hamas, en de antisemitische daden in Frankrijk zijn sinds de aanslagen met 1.000 procent gestegen. Ondanks de bewering van de pro-Palestijnse beweging dat antizionisme niet antisemitisme betekent, zijn de cijfers geen toeval.

De dreiging tegen joden in het Westen is zo ernstig dat het ministerie van Binnenlandse Veiligheid een nieuwe gids heeft uitgegeven om gebedshuizen te helpen zichzelf te beschermen. Kort na de aanval van 7 oktober waarschuwde FBI-directeur Christopher Wray dat de aanval andere extremisten zou inspireren.

“Haat gericht tegen Joodse studenten, gemeenschappen en instellingen draagt ​​bij aan een reeds bestaande toename van het niveau van antisemitisme in de Verenigde Staten en over de hele wereld”, zei hij. “Het is een tijd om bezorgd te zijn. We zitten in een gevaarlijke periode.”


Bron: https://ffoz.org/messiah/articles/war-update-unrwa-exposed-funding-cut

Afbeelding: StopAntisemitism’s X post showing a Jewish-owned ice cream shop with graffiti reading “Genocide supporters.” (Image: @StopAntisemites on X)

EN / NL/ עב