Gisteren heeft het hoofd van de CIA voor het eerst toegegeven dat Poetin helemaal niet zo ziek is, in feite is hij gezonder dan we dachten. Hij gaf ook toe dat er geen 50 of 80.000 manschappen voor Rusland zijn gesneuveld, maar slechts 15.000. Dat is veel lager dan ze zeiden. Rusland gaat misschien niet snel vooruit, maar het gaat dagelijks vooruit.

En het laatste bombardement op Nikolajev laat ons in feite zien dat Rusland niet van plan is te stoppen in Donbass, Rusland beweegt zich in de richting van Odessa omdat Rusland de toegang van Oekraïne tot de Zwarte Zee wil blokkeren, en daarom een deal wil sluiten met Turkije en Iran om hun niet alleen gas, maar ook tarwe te verkopen. En zij hebben Turkije nodig om zich door de zeestraten te kunnen verplaatsen, van de Zwarte Zee helemaal naar de rest van de wereld. Ongelooflijke allianties.

Poetin is boos op Israël
En het is verbazingwekkend hoe de wereld voor onze ogen aan het veranderen is. Waar we het over willen hebben is wat het ministerie van justitie in Rusland een paar uur geleden heeft aangekondigd. Maar we dachten niet dat ze zo snel zouden gaan. Poetin is boos op Israël. Hij gelooft dat de premier van Israël op dit moment iemand is die pro-Oekraïens, anti-Russisch is. En hij gelooft dat Israël zijn neutraliteit heeft verloren. Hij gelooft dat de enige manier waarop hij nu druk kan uitoefenen is door de 165.000 Joden die nog in Rusland zijn als gijzelaars te houden. Hoe bekijken we het vanuit een Bijbels perspectief?

Leviathan gasveld
Ik aarzel om het woord “onvermijdelijk” te gebruiken, maar het was echt zo. En dit is gewoon een manifestatie van wat al die tijd het doel is geweest voor zover het het koninkrijk van de duisternis betreft. We weten dat Rusland toenadering heeft gezocht. Ik herinner me toen het Leviathan gasveld voor het eerst werd ontdekt, Rusland snel zei, “Hé, we zullen je helpen het uit de zee te krijgen.” Poetin kwam met een vliegtuig helemaal naar Tel Aviv.

Een duivelse groep mannen
En nogmaals, de invasie van Israël is economisch van aard, en met name energiegerelateerde producten. Dit is slechts de natuurlijke loop van deze dingen om zich te ontvouwen zoals de Bijbel het heeft voorspeld. En een van de interessante dingen aan deze groep handlangers is dat dit geen politiek is voor de internationale arena. Dit is een duivelse groep mannen die op het punt staan Israël binnen te vallen. En wat hun redenen ook mogen zijn, individueel, weten we dat Satan erachter zit. Volledig omdat dit is wat de Bijbel heeft voorspeld dat gaat gebeuren.

Poetin verandert
En ik denk dat het de moeite waard is op te merken dat, we hebben deze veranderingen zien gebeuren bij Poetin, hij liet Israël eerst vluchten naar Syrië doen, toen ze een standpunt innamen tegen de invasie van Oekraïne, klonk er plots, “Nou, je moet toestemming krijgen en die dingen met ons bespreken.” En toen kwam er zelfs een regelrechte afwijzing. En nu zien we hier in feite een ommekeer tegen Israël.

Ezechiël invasie
Dus we zien de progressie van wat de Bijbel heeft geschreven, recht voor onze ogen gebeuren. En, hoe meer van deze kleine stukjes van de puzzel in elkaar vallen, dit zijn niet alleen kleine, onbeduidende dingen. Dit is een sprong voorwaarts naar die Ezechiël invasie omdat deze landen aan een zijden draadje hangen. Economisch gezien, bevinden ze zich allemaal in een rampzalige financiële positie. En zij kunnen het zich niet veroorloven dat Israël toegang krijgt tot de Europese markt met energiegerelateerde producten.

Nord Stream
Ik vind het verbazingwekkend. Het is niet alleen die gebruik van dit allemaal tegen Israël. Maar kijk eens wat ze nu met Europa doen. De gasstroom in Nord Stream one werd gedurende tien dagen voor onderhoud stilgelegd en weer op gang gebracht, maar niet op volle capaciteit, op dit moment slechts tien procent. Weet je wat dat betekent? Het betekent dat er niet genoeg gas is in Duitsland, in West-Europa om zich te verwarmen in de komende winter.

Ze bevriezen Europa
Als u naar de voorpagina van The Economist gaat, het tijdschrift, dan ziet u hoe Europa En ik ben geen fan van dat blad, ze zijn progressief liberaal, wat je ook zegt, maar ze weten precies wat er met Europa gaat gebeuren. Europa zal bijna doodvriezen als er niets wordt gedaan. En de Russen weten dat. Ze maken vooruitgang in Oekraïne. En ze bevriezen Europa en ze bedreigen Israël met de Joodse Aliyah. En zij vormen allianties, niet alleen met Iran en Turkije, maar ook met China en Cuba en Venezuela en Noord-Korea en meer.

Libië en Soedan
En voor je het weet, zullen meer en meer landen die zogezegd niet echt fan zijn van Amerika, met hen op de trein springen. En het is heel interessant om dat te zien. Ik wacht eigenlijk tot Libië en Soedan daar ook op springen en dan is de alliantie zeker klaar. Dus alles wat ik probeer te zeggen is dat: Enorm verbazingwekkend nieuws. Twee uur geleden kondigde het Russische ministerie van justitie aan dat het alle activiteiten van het Joods Agentschap wil bevriezen, dat namens de staat Israël de registratie van Joden die naar Israël willen komen en willen emigreren, Aliyah, vergemakkelijkt.

Gijzelaars
En het is interessant omdat er nog 165.000 Joden in Rusland zijn, en die worden nu door Poetin als gijzelaars gebruikt. Mensen, ik zeg u, we hebben nog niets gezien als het gaat om Oekraïne en we hebben nog niets gezien als het gaat om de uitkomst van deze oorlog tegen Europa. Maar uiteindelijk, onthoud, gaat Bijbelprofetie niet over wat landen elkaar aandoen, het gaat over hoe het Israël treft. En we zien het nu al gebeuren. Het zal gevolgen hebben voor Israël, zoals we nu zien.

Ik heb geen idee waarom er daar nog Joden zijn. Ik heb zelfs geen idee waarom die Joden in Oekraïne zijn, ze moeten weggaan en naar Israël komen. Daarom is de staat der Joden daarvoor in het leven geroepen. En de Bijbel zegt dat Hij hen zal roepen om te komen uit het land van het noorden en uit het land van het zuiden, uit het oosten en uit het westen. Dat is het moment om terug te gaan. En daarmee Gods plan vervullend dat het Joodse volk uiteindelijk het land Israël zou bereiken.

Profetische klok
En wat een bevoorrechte tijd is het voor ons om in te leven en zoveel dingen vlak voor onze ogen te zien gebeuren, weet je, vanaf 1948 is het alleen maar de ene stap na de andere geweest, de voortgang van de profetische klok. Maar één van de dingen waar we tijdens deze reis veel over gesproken hebben, is het feit dat de kern van wat we geloven en wat we doen, over Jezus gaat. En weet je, als je vandaag met mensen gaat praten, Spreek dan niet alleen over: Heb je gehoord wat er tussen Rusland en Israël is gebeurd. Je gaat hen vertellen over de Koning van de Joden, de Heilige van Israël. Geef hen hoop. Onze Redder.

Hoop
Wij zijn de mensen van hoop. Wij zijn de enige mensen met hoop in deze wereld. Alle anderen hebben valse boodschappen en leugens en bedrog die van de tegenstander komen. En we hebben een boodschap van hoop vandaag. En mensen leven in angst. En niemand anders op deze planeet kan zeggen: “God heeft ons niet de geest van vrees gegeven, maar van kracht, liefde en een gezonde geest.” Dus ja, deze dingen zijn geweldig. Ik bedoel, we besteden een deel van ons leven aan profetie en dan begrijpen wat het Woord van God zegt. Maar het is allemaal in een hoop die ons allen aanspoort om Jezus te delen met andere mensen.

Troost
En wij zijn de enige groep mensen op aarde die anderen kunnen troosten. Zoals in het eerste hoofdstuk van 2 Korinthe staat: “Geprezen zij de God en Vader van onze Heere Jezus Christus, de Vader van de barmhartigheden en de God van alle vertroosting, Die ons troost in al onze verdrukking, zodat wij hen kunnen troosten die in allerlei verdrukking zijn, met de vertroosting waarmee wij zelf door God getroost worden.” De enige manier waarop iemand deze wereld kan troosten zijn wij, de gelovigen, met een troost waarmee wij zelf door God getroost zijn.

Verspreid het evangelie
En dat heeft ook met Israël te maken. Jesaja zegt in hoofdstuk 40, vers één, “Troost, troost Mijn volk,” Weet je, de enige groep mensen die Zijn volk, Israël, kan troosten is de groep gelovigen, heidense gelovigen en Joodse gelovigen over de hele wereld. omdat we die troost hebben dat we door God getroost zijn. En dat is natuurlijk het goede nieuws dat er hoop is, dat er verlossing is, en dat er eeuwig leven is in Hem en in Hem alleen.
Dus ga en verspreid het evangelie. Onze dagen zijn geteld hier. Wij kennen de dag niet in het uur, wij kennen de tijden en de seizoenen. We kunnen het zien, we zien de dag naderen.

Met vriendelijke dank aan het team van het Nederlandstalige YouTube-kanaal van Amir Tsarfati, voor de vertaling van de gesproken tekst. Meer video’s: Nederlandstalige YouTube-kanaal

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.


Bronvermelding:
Datum:        25-07-2022
Website:      https://christelijknieuws.nl/


 

 

EN / NL/ עב