Een messiaans-joodse organisatie in Israël brengt covers uit van aanbiddingsliederen die in het Hebreeuws, Arabisch en Engels worden gezongen om te laten zien dat “ware vrede in het Midden-Oosten alleen mogelijk is door de Vredevorst”.

“Zoals je vast wel gemerkt hebt, was het aanbiddingslied in het Hebreeuws, Arabisch en Engels”, zegt president Erez Soref van One for Israel aan het einde van een lied. “Dat komt omdat wij bij One for Israel geloven dat echte vrede in het Midden-Oosten alleen kan plaatsvinden door de Vredevorst, Yeshya de Messias.”

“Mogen we u alstublieft vragen om nu een paar seconden de tijd te nemen en te bidden voor Joden en Arabieren om Yeshua te leren kennen – de enige weg naar vrede”, concludeert Soref.

De versie van “Waymaker” – met lokale Israëlische aanbiddingsleiders en artiesten Rebekah Wagner, Joshua Aaron, Nizar Francis en Shilo Ben Hod – is een van de vele One for Israel-video’s met aanbiddingsliederen die door Hebreeuwse, Arabische en Engelse moedertaalsprekers samen worden gezongen. De video, die vijf maanden geleden is geüpload, zal tegen de tijd dat dit artikel wordt geplaatst bijna 2 miljoen keer bekeken zijn.

One for Israel bracht ook een kerstlied uit, “Mary, wist je dat?” in het Hebreeuws, Arabisch en Engels eerder deze maand. Het is al 589.000 keer bekeken.

De organisatie zegt op haar YouTube-kanaal: “We hebben een reeks muziekvideo’s gemaakt om de geboorte van onze Messias, Yeshua, te vieren. Het maakt niet uit wanneer je feest viert, het is onze passie om mensen te wijzen op het verhaal van redding en eenheid te vinden in het aanbidden van onze Koning Messias.”

Aan het einde van het lied, waarin Maria en Jozef in Nazareth worden nagespeeld terwijl ze zich voorbereiden op hun reis naar Bethlehem, bidt Soref dat kijkers “je ogen naar de hemel zullen richten om de schoonheid en majesteit van de Messias te aanschouwen”.

“Gods verlossing is nabij. Bid alstublieft met ons mee dat Gods licht in Israël zal schijnen als het evangelie weer terugkeert naar onze mensen,” zegt Soref.

One for Israel, opgericht in 1990 als een Bijbelschool, is een evangelisatiecampagne in het Heilige Land gericht op het redden van Joden en Arabieren in het land. Het bestaat uit autochtone Israëli’s.

Een ander deel van de bediening is het herstel van Israël en de eenheid tussen Joodse en Arabische gelovigen in Jezus.

“We zien niet alleen het fysieke herstel van Israël na een ballingschap van 2000 jaar, maar er vindt een spirituele revolutie plaats recht voor onze ogen”, zegt de One for Israel-website. “Joodse mensen keren terug naar hun God en accepteren de Messias in aantallen die sinds de vroege kerk niet meer gezien zijn! Niet alleen dat, maar veel Arabische mensen komen tot de Heer en veel Arabische gelovigen vinden een diepe eenheid met hun Joodse broeders en zusters.”


Bronvermelding:
Datum:        02-01-2023
Auteur:        Redactie
Website:      https://news.kehila.org/


 

 

EN / NL/ עב