De Palestijnen werden zojuist getroffen door een juridische bom. Vorige week publiceerde het Internationaal Strafhof (ICC) zijn Office of the Prosecutor Report. Hoewel het Israël voorspelbaar beschuldigde van valse oorlogsmisdaden in Judea en Samaria, vermeldde het ook voor het eerst subtiel dat de Palestijnse Autoriteit schuldig kon zijn aan oorlogsmisdaden vanwege betalingen aan terroristen.

Artikel 222 bepaalt: “De PA heeft financiële prikkels voor het plegen van geweld aangemoedigd en verstrekt door hun betalingen aan de Palestijnse families te verstrekken, die met name betrokken waren bij aanvallen op Israëlische burgers en onder de gegeven omstandigheden de betaling van dergelijke stipendia kunnen aanleiding geven tot misdrijven van het Statuut van Rome.

Eugene Kontorovich, professor aan de George Mason University Law School en directeur van het Centre for International Law in het Midden-Oosten, vertelde JNS dat hoewel accuraat en lovenswaardig, het simpele feit dat het ICC voor het eerst ‘betalen om te doden’ heeft aangewakkerd als Een mogelijke oorlogsmisdaad “mag hun buitengewone vooringenomenheid jegens Israël en de grote onwaarschijnlijkheid dat zij geen serieuze actie tegen de Palestijnen zullen ondernemen niet witwassen of verbergen achter een rookgordijn.”

Kontorovich merkte op dat het meest opvallende aan het ICC-rapport is dat het geen melding meer heeft gemaakt van Russische nederzettingen op de Krim en concludeerde dat het geen oorlogsmisdaad was. “Dus de algemene kern van dit werk is dat nederzettingen – de misdaad van ergens wonen – alleen een misdaad is die Joden kunnen begaan,” zei hij.

“Het feit dat [het ICC] genereus genoeg is om te overwegen dat huurmoord ook een oorlogsmisdaad kan zijn, mag dit feit niet verdoezelen,” voegde Kontorovich eraan toe. “Ik denk dat hun aanpak overweldigend eenzijdig is, om nog maar te zwijgen van het feit dat de rechtbank een extreem slechte staat van dienst heeft tegen leiders van gevestigde niet-democratische regimes.”

Naast deze hernieuwde belangstelling van het ICC, hebben zowel Israël als de Verenigde Staten gewerkt aan het verminderen van het vermogen van de P.A. om terroristen te betalen. De anti-‘betalen-om-te-doden’ -wet van Israël, die in 2018 werd aangenomen, zegt dat de staat het bedrag dat de P.A. betaalt aan terroristen en hun families mag inhouden van de belastinginkomsten die Israël heft namens de Palstijse Autoriteit (PA).

Pay for slay
The Palestinian Authority Encitement to terror
(a video by Pierre Rehov)

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   13-12-2019
Website:

– – – – –

EN / NL/ עב