Leerhuis Parasha Ha’äzinoe met Tony Jurg
04/10/2024

Leerhuis Parasha Ha’äzinoe met Tony Jurg

Parasha Ha’äzinoe

Te lezen: Deut. 32:1 – 52/ 2 Sam. 22:1–51/ Matteüs 7:24-27

Sabbat Shuva: Hosea 14:2 – 10/ Micha 7:18 – 20/ Joël 2:15 – 27

Keer terug, Israël, naar de HEER, je God! Door je eigen wandaden ben je ten val gekomen. Kom met woorden van berouw en keer terug naar de HEER. Zeg tegen Hem: ‘Vergeef ons al onze misdaden. Neem wat goed is van ons aan. Als offer brengen wij U oprechte woorden. Onze redding verwachten we niet langer van Assyrië, op paarden en strijdwagens zullen wij niet meer vertrouwen, wat we zelf gemaakt hebben niet meer onze god noemen. Immers, bij U vindt een wees ontferming!

Hosea 14:2-4 (HSV)

Deze Shabbat behandelen we Parasha Ha’äzinoe, met daarin het lied van Mozes dat hij als testament naliet voor het volk, dat vlak daarna het Beloofde Land zou binnentrekken. Het lied herinnert ons eraan dat de Eeuwige als een Rots is, betrouwbaar om ons leven op te bouwen. Ook wordt God vergeleken met een arend die over zijn jongen waakt, een beeld van de bescherming die Hij aan Zijn kinderen wil geven.

De tien dagen tussen Jom Teruah (Bazuinendag) en Jom Kippoer (Grote Verzoendag) worden de tien ontzagwekkende dagen genoemd, een periode van inkeer en berouw. Uit de lezing van vandaag zullen we zien dat God altijd bereid is om te vergeven en Zijn volk terug te brengen als zij zich bekeren.

Onderwerpen:

Reactie verzenden

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie verzenden

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN / NL/ עב