Vier van de slachtoffers werden geïdentificeerd: Shahar Goldman, 30, uit Lod, Inbar Segev Vigdar, 33, uit Tel Aviv, Revital Bronstein, 24, uit Bat Yam, en Ilia Nozadze, 42, uit Georgië. Elf raakten gewond bij de aanval, vijf ernstig. De twee terroristen, Palestijnen uit Hebron, werden ter plekke uitgeschakeld.

Zeven mensen zijn dinsdagavond omgekomen bij een terroristische aanslag op de Jerusalem Boulevard in Tel Aviv-Jaffa, zo meldde ABC News , verwijzend naar het Ichilov-ziekenhuis in Tel Aviv.

Eerder meldden Hebreeuwse media dat er acht slachtoffers waren gevallen.

Een van de slachtoffers werd geïdentificeerd als Shahar Goldman, 30, uit Lod.

“Ze is iets meer dan een jaar geleden getrouwd en was een uitstekende internationale danseres”, zei burgemeester Yair Revivo van Lod over Goldman.

Volgens de burgemeester laat Goldman haar man Tai, haar zussen Estar, Dikla en Meirav en haar ouders Avraham en Ruth Goldman achter, die adjunct-directeur is van de Sapir School in de stad.

Een ander slachtoffer werd geïdentificeerd als Inbar Segev Vigdar, 33, uit Tel Aviv, moeder van een 9 maanden oude baby.

Woensdag werden nog twee slachtoffers genoemd: Revital Bronstein, 24, uit Bat Yam, en Ilia Nozadze, een 42-jarige Georgische burger.

Daarnaast raakten 11 mensen gewond, waaronder een vrouwelijke soldaat van de Israel Defense Forces. Vijf van de slachtoffers waren ernstig gewond, vier waren in matige conditie en twee in lichte conditie.

United Hatzalah first responder Rom Ella zei: “We werden geïnformeerd dat er gewonden waren in de buurt van het treinstation op Jerusalem Boulevard. Voorbijgangers vertelden ons dat er ook gewonden waren in nabijgelegen straten, en extra medici waren daar en gingen door naar andere plaatsen. Sommige van de gewonden die we behandelden waren bewusteloos.”

Twee Palestijnse terroristen, inwoners van Hebron in Judea, die naar verluidt de Israëlische grenzen van vóór 1967 in het gebied rond Jeruzalem waren overgestoken, werden ter plekke uitgeschakeld door politieagenten, gemeentelijke veiligheidsagenten en gewapende burgers.

De politie identificeerde de terroristen woensdag als de 19-jarige Mohammad Mask, die ter plekke werd gedood, en de 25-jarige Ahmad Himoni, die ernstig gewond raakte.

Bij een Israëlische inval in Hebron heeft het Israëlische leger ’s nachts meerdere verdachten gearresteerd die vermoedelijk de terroristen hebben geholpen bij het verkrijgen van wapens en het smokkelen ervan naar Israël.

De politie bleef de plaats van het incident beveiligen terwijl het door Iran afgevuurde ballistische raketten op Tel Aviv neerkwam, meldde de publieke omroep Kan News .

De slachtoffers werden geëvacueerd naar het Wolfson Medisch Centrum in de nabijgelegen stad Holon en naar het Sourasky Tel Aviv Medisch Centrum (Ichilov Ziekenhuis).

Volgens een politieagent ter plaatse waren bij de aanval minstens twee schutters betrokken. Ze stapten uit een treinwagon en openden het vuur op mensen die stonden te wachten bij een van de tramstations aan de Jerusalem Boulevard in Jaffa.

————————-
Datum: 2-10-2024
Auteur en website: www.JNS.org
Afbeelding: Israëlische veiligheidsdiensten op de plaats van een schietpartij in Jaffa, 1 oktober 2024. Foto door Itai Ron/Flash90.
EN / NL/ עב