”De glorie van dit laatste Huis zal groter zijn dan die van het vorige, zei de Heer der Heerscharen; en op deze plaats zal Ik voorspoed schenken, verklaart de Heer der Heerscharen.” – Haggai 2:9 (The Israel Bible)

Knesset-lid Ariel Kellner en de organisatie “Beyadenu” promoten een uitgebreid en uniek wetsvoorstel om het Tempelbergcomplex te beschermen. Volgens het wetsvoorstel zal het Tempelbergcomplex worden beschermd tegen ontheiliging, schade door opgravingen en werkzaamheden die het complex en zijn historische overblijfselen kunnen beschadigen of schaden.

Het wetsvoorstel stelt ook dat iedereen die het Tempelbergcomplex ontheiligt of de antiquiteiten in het complex onbedoeld of opzettelijk beschadigt, die iets doet dat het Tempelbergcomplex kan ontheiligen, of opgravingen uitvoert in de Tempelberg zonder toestemming van de Antiquities Authority, wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie tot tien jaar, afhankelijk van de ernst van zijn daden, samen met een boete.

MK Kellner citeerde de woorden van Yigal Alon, volgens welke “een natie die haar verleden niet kent, haar heden arm is en haar toekomst vertroebeld is” en voegde toe dat “wat 2000 jaar lang duidelijk was voor onze voorouders en duidelijk was voor de grondleggers van het zionisme en de staat, onze vijanden dit duidelijk begrijpen en het tegen ons gebruiken.”

“Ze begrijpen dat de strijd om onze fysieke verdrijving gaat via de verdrijving van de onbetwistbare verbinding met het land. De Tempelberg, de heiligste plaats voor het Joodse volk, is een centraal doel voor de verdrijving van de Joodse identiteit door de vernietiging van de oudheid en de bewezen verbinding van het Joodse volk met de plaats.”

“De wet komt om speciaal gewicht te geven aan de schade aan de oudheden in de heilige plaats, die deel uitmaken van de oorlog van de vijand om ons uit ons land te ontwortelen. Laten we terugkeren naar Zion om onze dagen te vernieuwen zoals voorheen uit een toewijding aan ons oude erfgoed. We moeten het koste wat kost behouden.”

Tom Nisani, CEO van Beyadenu, zei: “Ik dank MK Kellner voor het promoten van de wet en geloof dat we deze met Gods hulp in de wintersessie van de Knesset kunnen aannemen. Het Tempelbergcomplex wordt dagelijks gecreëerd en beschadigd door opgravingen, ongeoorloofde bouw en vandalisme. Het doel van deze wet is om de belangrijkste erfgoedlocatie van het Joodse volk generaties lang te beschermen.

De vernietiging van de Tempelberg en zijn oudheden is door de jaren heen gedocumenteerd. Vorig jaar meldde het Research and Information Center van de Knesset dat islamitische autoriteiten in 1999 heimelijk 400 vrachtwagenladingen aarde uit een put hebben gehaald, ogenschijnlijk om een ​​noodopening te creëren voor een ondergrondse moskee. Archeologen blijven zelfs nu nog door de uitgegraven aarde zeven. Veel andere schade, zoals het graven van een diepe elektrische sleuf op de tempellocatie in 2007, is ontstaan ​​zonder dat er een vergadering van het ministerieel comité is gehouden.

Het Comité voor de Preventie van Vernietiging van Oudheden op de Tempelberg door archeologen Eilat Mazar van de Hebreeuwse Universiteit, Gabriel Barkay en andere vooraanstaande personen. Het comité heeft beweerd dat de Jeruzalemse Waqf heeft geprobeerd archeologisch bewijs te verwijderen dat er ooit een Joodse tempel op de Tempelberg heeft gestaan ​​door in 1999 een moskee te openen in de Stallen van Salomo. Om de bouw van de Waqf op de locatie begin jaren 2000 te monitoren, huurde het comité vliegtuigen in om luchtfoto’s te maken en de voortgang van de bouw te monitoren. Het comité diende in 2004 een petitie in bij het Hooggerechtshof van Israël om te voorkomen dat de Israëlische regering en de Jeruzalemse Waqf 3.000 ton aarde van de Tempelberg zouden verwijderen. Rechter Jacob Turkel heeft de petitie van de groep ingewilligd. In 2005 bekritiseerde de groep de Israëlische regering openlijk omdat ze de bouw van de Waqf op de Tempelberg niet stopte.

 

Datum: 27 augustus 2024

Auteur: Adam Eliyahu Berkowitz

Beeld: Israel365 News

Bron: Bill presented to protect Temple Mount complex from Muslim destruction of Jewish history – Israel365 News

EN / NL/ עב