Laat twee zilveren trompetten maken; maak ze van gedreven werk. Ze zullen u dienen om de gemeenschap op te roepen en de verdeeldheid in beweging te brengen. Numeri 10:2
Nummers 10:2 (de israelische bijbel)
Op Tisha B’Av, de dag waarop de vernietiging van de Joodse tempels in Jeruzalem wordt herdacht, bracht Josh Wander zijn zilveren trompetten, speciaal gemaakt voor gebruik in de tempel, naar het Machkama-gebouw. ​​Het is ongeveer 700 jaar geleden gebouwd en wordt momenteel gebruikt als grenspolitiebureau. Het gebouw kijkt uit op het Western Wall Plaza, maar steekt uit boven de Tempelberg.

Wander maakte de trompetten om het gebod van Chatzotzros te vervullen. Wanders website legt uit dat dit volgens de Rambam het Bijbelse gebod is om de zilveren trompetten te blazen in tijden van oorlog en problemen voor het Joodse volk.

De trompetten werden geblazen tijdens een gebedsdienst die twee keer per jaar werd gehouden en werd geleid door Rabbi Rami Goren, de zoon van Rabbi Shlomo Goren, die diende als het eerste hoofd van het militaire rabbinaat van de Israel Defense Forces. Rabbi Shlomo Goren hield toezicht op de overwinning van de IDF in de Zesdaagse Oorlog van 1967, waardoor de Tempelberg onder Israëlische soevereiniteit kwam. 

Na grondig onderzoek en onder strikt rabbijns toezicht heeft Josh Wander, een bewoner van de Olijfberg, de zilveren trompetten van Salomo’s Tempel nagemaakt. Josh blies op deze trompetten tijdens de National Religious Broadcasters’ Conference in Tennessee en bij CPAC in Washington DC, beide bijgewoond door Donald Trump. Zoals voorgeschreven door de Bijbel blies Josh op de trompetten voor de IDF-troepen toen ze ten strijde trokken tegen Hamas in Gaza.


Datum:14-08-2024

Auteru: Adam Eliyahu Berkowitz

Beeld en Bron: https://israel365news.com/394673/first-in-2000-years-silver-temple-trumpets-sounded-on-temple-mount/

EN / NL/ עב