Ik ga niet om met schurken en ga niet om met huichelaars. Ik heb een afkeer van het gezelschap van slechte mensen en ga niet om met goddelozen. Psalmen 26:4 (de israelische bijbel)

“Ik weet zeker dat velen van jullie het niet wisten of niet de moeite namen om het te controleren, maar vandaag is het Tisha B’Av, de meest trieste dag op de Joodse kalender, onze oude dag van rouw, zei Erdan. “We vasten vandaag voor de vele tragedies in de Joodse geschiedenis die op deze dag plaatsvonden, waaronder de vernietiging van onze eerste en tweede heilige tempel in Jeruzalem. Maar laat me duidelijk zijn, Jeruzalem zal nooit meer vallen. Jeruzalem, verenigd, Jeruzalem zal nooit meer vallen, ongeacht hoe vaak onze vijanden ons proberen te vernietigen, ongeacht hoe vaak de VN ons belastert en de realiteit verdraait, we zullen in ons thuisland blijven en we zullen zegevieren.”

Erdan beschreef hoe het Hamas Ministerie van Volksgezondheid op 17 oktober de Israëlische luchtmacht beschuldigde van het uitvoeren van een luchtaanval op het al-Ahli ziekenhuis. Erdan benadrukte dat de VN en de media snel het Hamas-narratief overnamen en Israël veroordeelden voor de vermeende 500 burgerdoden.

“Deze Raad kwam bijeen om te bespreken wat bleek te zijn een terroristische propagandaoperatie. Zoals u zich waarschijnlijk herinnert, ging het om een ​​Palestijnse raket van de Islamitische Jihad die op de parkeerplaats van het ziekenhuis viel, geen Israëlische raket.”
Gilad Erdan, de Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Naties, spreekt op 13 augustus 2024 de vergadering van de Veiligheidsraad toe over de situatie in het Midden-Oosten, inclusief de Palestijnse kwestie. Foto: Manuel Elías/United Nations Photo. (Bron: JNS)

Erdan vergeleek dat met de veroordelingen van Israël vanwege de 100 burgerdoden die Hamas claimde bij de recente luchtaanval op de school.

“Hamas heeft een nieuwe bloedsprookje verzonnen. Opnieuw waren VN-functionarissen en media er snel bij om deze leugencampagne te herhalen. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties een spoedzitting zou houden op basis van jihadistische propaganda. Opnieuw trapt de raad in terroristische verhalen, versterkt ze deze en verwaarloost ze haar verplichtingen ten opzichte van de waarheid.”

Erdan legde verder uit dat de luchtaanval op de al-Taba’een-school gericht was op gevaarlijke terroristen die vanuit een centraal commandocentrum van Hamas opereerden dat zich in de school bevond.

“Zoals gewoonlijk misbruikt Hamas op cynische wijze civiele faciliteiten, die beschermd zouden moeten worden, als hun terreurbases. Deze aanval elimineerde ten minste 31 Hamas- en Palestijnse Islamitische Jihad-terroristen die aanvallen uitvoerden vanuit dit complex. Deze wilde terroristen waren onder meer pelotonscommandanten, mortier- en raketoperaties, celcommandanten en inlichtingenoperaties. We neutraliseerden tientallen wrede terroristen die deze school gebruikten voor hun kwaadaardige doelen en die het internationale recht rechtstreeks schonden.”

“Wat handig trouwens, het gebouw zelf is nog intact, wat fysiek onmogelijk zou zijn als de beweringen van Hamas waar zijn. Dus ik vraag u, beste collega’s, hebt u dan niets geleerd van de leugens van Hamas over het al-Ahli ziekenhuis, of van hun leugens over het Al Shifa ziekenhuis, dat ze ook als hun hoofdkwartier gebruikten, en de leugens over onze gewaagde gijzelaarsredding, naast vele andere gevallen? In welke andere context zou de internationale gemeenschap zich haasten om de leugens te verspreiden van een terroristische organisatie die een democratische staat probeert te belasteren, terwijl wij alle mogelijke maatregelen nemen om nevenschade te minimaliseren, terwijl Hamas burgers gebruikt als menselijk schild en hen opzettelijk in gevaar brengt?”

Hamas-hoofdkwartier verborgen onder het Shifa-ziekenhuis, de grootste medische faciliteit in de Gazastrook, 27 oktober 2023. Credit: IDF. (Bron: JNS)

“Hier worden niet alleen de leugens van Hamas herhaald, maar u negeert en faciliteert ook hun schandalige schendingen van het internationale en humanitaire recht. Het verboden gebruik van civiele infrastructuur door Hamas-terroristen is talrijk en wijdverbreid. Iedereen kan ze zien. Toch heeft de briefer van vandaag alleen deze schendingen aangestipt in plaats van de verdraaide en immorele strategieën van Hamas-terroristen te onderzoeken.”

“Waarom zouden we verbaasd zijn als de VN geen data van zichzelf heeft? Ze moeten vertrouwen op babymoordenaars en -verkrachters om hen de data te leveren. Nog maar 80 jaar geleden gebruikte de nazi-minister van propaganda, Joseph Goebbels, de taal van de rassenwetenschap als zijn wapen tegen het Joodse volk, en vergiftigde de geesten van het Duitse volk. Meneer de president, Joseph Goebbels, de mensen die ideologisch gezien zijn afstammelingen zijn, zijn springlevend. Pas nu is het Hamas die de taal van het humanitaire en internationale recht en moderne bloedsprookjes gebruikt om Israël zwart te maken.”

“De Raad kwam vandaag met spoed bijeen om de valse beweringen van Hamas te bespreken. Schokkend genoeg lijkt het erop dat u besloten hebt uw tijd te besteden aan het luisteren naar de terroristische leugens, terwijl er geen echte bezorgdheid is getoond toen Israëlische kinderen onlangs nog door Hezbollah werden vermoord.”

Erdan toonde beelden van de Hamas-terroristen die de school als militaire uitvalsbasis gebruikten.

“Dit zijn de terroristen die zaterdag in Gaza zijn uitgeschakeld,” legde Erdan uit. “Dit is slechts een deel van hen, omdat wij als betrouwbaar land onszelf controleren, we trekken geen overhaaste conclusies. Maar dit is slechts een deel van de terroristen die zaterdag zijn uitgeschakeld, terroristen die Alta op school uitbuiten als uitvalsbasis voor hun moorddadige doelen.”

Hij toonde ook beelden van de Israëlische kinderen die in Majdal Shams werden vermoord.

Gilad Erdan, de Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Naties, spreekt op 13 augustus 2024 de vergadering van de Veiligheidsraad toe over de situatie in het Midden-Oosten, inclusief de Palestijnse kwestie. Foto: Manuel Elías/United Nations Photo. (Bron: JNS)

“Dit zijn de mensen voor wie je een spoedbijeenkomst organiseert, terwijl dit 11 van de 12 Israëlische kinderen zijn die vermoord zijn door de terroristen van Hezbollah. Deze kinderen speelden een voetbalwedstrijd in Majda al Shams toen Hezbollah-terroristen de dood over hun lieve hoofden lieten regenen. Dus terwijl deze terroristen de school gebruiken als hun terreurbasis, zullen deze kinderen hun school nooit meer zien. Maar voor hen kon je geen tijd vinden voor een spoedbijeenkomst. Ze verdienen geen spoedbijeenkomst, mijn Algerijnse collega. Schande. Wat een schande. Vraag jezelf dus af, waarom was de moord op 12 Israëlische kinderen in Majd al Shams onvoldoende reden voor een bijeenkomst, maar de eliminatie van Palestijnse terroristen die vanuit een school opereren voldoende?”

“Maar weet je wat, het meest ongelooflijke? Jullie nalatigheid om het grootste gevaar en de grootste bedreiging voor de hele regio te veroordelen en te stoppen: Iran. Op dit moment, terwijl we hier spreken, bereiden miljoenen Israëliërs zich voor op een directe Iraanse aanval, net zoals ze dat in april deden. De agressie van Iran bedreigt de hele regio met oorlog, een regionale oorlog, en toch verspillen jullie hier tijd aan leugens die door de woorden van terroristen worden verspreid. Dit feit dat we een spoedsessie houden omdat Hamas burgers als menselijk schild gebruikt in plaats van de echte wereldwijde dreiging te bespreken, vertegenwoordigt perfect de verdraaide agenda binnen de VN, een aanzienlijke afstand tussen de veronderstelde agenda van de VN en de wereldwijde realiteit.”

“Collega’s, dit is misschien de laatste keer dat ik jullie als ambassadeur van Israël toespreek, maar wie weet, misschien wordt er nog een sessie belegd vanwege meer terroristische propaganda, ik wil jullie hiermee achterlaten. Ik ben er enorm trots op om mijn land hier te vertegenwoordigen, het meest morele land ter wereld.”

Vervolgens richtte Erdan zich tot Riyad Mansour, de Palestijnse vertegenwoordiger bij de VN.

“Luister naar de Palestijnse vertegenwoordiger op deze verwrongen plek,” zei Erdan. “Ik hoop dat u op een dag ook de vooringenomenheid en perversie van de moraal hier zult zien. En ik bid dat u de waarheid zult zien dat de terroristische organisatie die deze man hier vertegenwoordigt en tirannieke regimes veroordeeld moeten worden, niet beschermd, en dat Israël moet worden opgevoed. Wij zijn vandaag de dag de voorhoede van de beschaving. Maar tot die tijd, Am Yisrael Chai [Moge Israël leven]. Dank u, meneer de president.”

Tijdens een ceremonie die vorige week ter ere van hem werd gehouden, ging Erdan in op de moeilijkheden die gepaard gaan met de vertegenwoordiging van Israël in de openlijk antisemitische organisatie.

“Mij is vaak gevraagd hoe ik elke dag naar mijn werk kan komen op een plek waar zoveel haat en hypocrisie tegen Israël heerst,” zei Erdan. “Mijn antwoord is simpel: het is makkelijk om Israël te verdedigen, want als je de waarheid kent en erin gelooft, houd je je hoofd trots omhoog, zelfs in het aangezicht van voortdurende kritiek en aanvallen.”

“Ik weet wat voor goeds ik vertegenwoordig: het meest morele land ter wereld, Israël,” zei Erdan.

Hij bekritiseerde de VN omdat ze Iran, de grootste staatssponsor van terrorisme in de regio, in staat stelden. In een adembenemende vertoning van hypocrisie leidde de Iraanse gezant een vergadering van de VN-mensenrechtenraad in Genève in november vorig jaar, slechts een maand nadat Hamas zijn afschuwelijke aanval op Israël uitvoerde in opdracht van het islamistische regime.

“Zelfs vandaag de dag, wanneer Iran openlijk dreigt Israël te ‘straffen’, zwijgt de VN,” zei Erdan vorige week tijdens het evenement. “Iran interpreteert de stilte van de wereld en de VN als het geven van groen licht om Israël aan te vallen, wat net zo is als de schandelijke stilte van de wereld toen de nazi’s op de Wannsee-conferentie [1942] besloten tot de genocide op het Joodse volk,” zei hij.


EN / NL/ עב