Het ministerie van Volksgezondheid in Israël heeft vanmorgen bekend gemaakt dat er in de afgelopen 730 nieuwe COVID-19 besmettingen zijn bijgekomen, het grootste aantal in 24 uur van de afgelopen weken. Ook werd bekend dat er door het testbedrijf een foute opgave was gedaan van het percentage negatief geteste personen, wat na herstel van de fout hoger uitkomt dan de 0,7% zoals de afgelopen dagen werd opgegeven.

De afgelopen 24 uur zijn er ruim 61.655 mensen op COVID-19 getest, waarbij het positieviteitspercentage uitkwam op 1,33%. Dit is hoger als het percentage dat afgelopen dagen bekend werd gemaakt, 0,7% gemiddeld, hetgeen te wijten was aan een fout bij het bedrijf dat op Ben Gurion Airport de testen uitvoert en die, na gisteren bleek, een aantal negatief geteste personen dubbel had geteld. Deze fout is inmiddels herstelt.

Er zijn nu 4.623 actieve patiënten in het land, waarvan ongeveer 53% ofwel gevaccineerd was of patiënten die eerder herstelden van het virus.

Er ;liggen 79 patiënten in de ziekenhuizen van het land, waarvan 45 in ernstige toestand waarvan er 14 in kritieke toestand verkeren, met 10 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.

Het dodental is gestegen naar 6.439.

Later op dinsdag komt het coronakabinet bij elkaar om te bepalen of de grenzen op 1 augustus voor gevaccineerde buitenlanders opengaan.

Ook zal worden gesproken over het invoeren van sneltests bij bruiloften en evenementen, nu het “trouw seizoen” binnenkort in Israël losbarst.


Bronvermelding:
Datum:        13-05-2021
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Coronakabinet. Screenshot Channel 13 Nieuws
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב