Het veiligheidskabinet keurde zondag de wederopbouw en een initiële begroting van 360 miljoen Shekel (€ 102 miljoen) goed in de nasleep van twee terreuraanslagen in Bnei Brak en Tel Aviv die acht levens eisten.

Israël is van plan om 40 kilometer van zijn 470 kilometer lange veiligheidsbarrière op de Westelijke Jordaanoever in het noorden van Samaria te herbouwen door de draadomheining te vervangen door negen meter hoge betonblokken.

De nieuwe barrière loopt van het Salem-gebied naar het Bat Hefer-gebied. Het “zal bestaan ​​uit beton, beschermende uitrusting en aanvullende technologische componenten”, zei het ministerie van Defensie en voegde eraan toe dat “het tot 9 meter hoog zal zijn en het hek zal vervangen dat ongeveer 20 jaar geleden werd gebouwd.”

Door het ontbreken van een dergelijk systeem kunnen Palestijnen nu over de betonnen delen van de barrière klimmen en door de draadsecties snijden.

De beslissing werd genomen nadat de terrorist die op 29 maart vijf mensen in Bnei Brak doodde, Israël binnenkwam via een opening in de barrière, en veiligheidsfunctionarissen vermoeden dat de Palestijnse aanvaller die donderdag drie mensen doodschoot in Tel Aviv hetzelfde deed.


Bronvermelding:
Datum:        12-04-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          GPO
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב