De chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi, heeft de plaats bezocht van de schietpartij zaterdagavond, waarbij IDF-soldaat, wijlen sergeant Noa Lazar, werd gedood.

Tijdens zijn bezoek hield de chef van de generale staf een eerste debriefing en sprak hij met commandanten en soldaten van compagnie B van het “Erez” -bataljon, waar sergeant Lazar diende.

Foto IDF-woordvoerderseenheid

De chef van de generale staf bezocht het gebied samen met het hoofd van het directoraat Manpower (J1), MG Yaniv Asor, de commandant van de politie van het district Jeruzalem, hoofdinspecteur Doron Turgeman, de commissaris van de Israëlische grenspolitie, hoofdinspecteur Amir Cohen, de chef Officier van de militaire politie, BG Avihai Meivar, de commissaris van de regionale grenspolitie van Jeruzalem, plaatsvervangend hoofdinspecteur Amram Nidam, de commandant van de “Benyamin”-brigade, COL Eliav Elbaz, de commandant van het “Erez”-bataljon, LTC Hagai Sin Itzik en extra commandanten.

Foto IDF-woordvoerderseenheid

Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi: “We komen bijeen onder pijnlijke omstandigheden. Dit is echter nog steeds een kans om u, de commandanten en soldaten, te bedanken voor uw voortdurende activiteit gedurende het hele jaar.

Ik wil ook van deze gelegenheid gebruik maken om mijn medeleven te betuigen aan de familie Lazar. Ik omhels ze op deze momenten en wens ze alle sterkte.”

“Jullie, de soldaten, vormen samen met extra IDF-gevechtseenheden en Israëlische veiligheidstroepen onze eerste verdedigingslinie. Dankzij jullie voortdurende inspanningen worden terroristische aanslagen voorkomen en wordt er dagelijks aan terrorismebestrijding gedaan.

Foto IDF-woordvoerderseenheid

Uw inspanningen zijn een voortzetting van de activiteiten van de IDF langs de veiligheidsbarrière van Judea en Samaria en op verschillende wegen en door Judea en Samaria als onderdeel van operatie “Break the Wave” in de afgelopen maanden. Naast deze inspanningen zullen we van dit incident moeten leren en de juiste conclusies moeten trekken om te voorkomen dat dit soort incidenten zich in de toekomst herhalen – dit is onze verantwoordelijkheid en we zullen dat met grote toewijding doen.

Wees trots op wat je doet. Ondanks de moeilijkheden waarmee jullie worden geconfronteerd, wens ik jullie een fijne Soekot vakantie en hoop dat u door uw activiteiten de burgers van de staat Israël zult blijven verdedigen en beschermen.”

De IDF deelt in het verdriet van de familie Lazar en zal hen op dit moment blijven steunen.


Bronvermelding:
Datum:        10-09-2022
Auteur:        Joop Soesan
Website:      israelnieuws.nl


 

 

EN / NL/ עב