Dinsdagochtend braken gevechten uit tussen de IDF en gewapende Palestijnen in Wadi Burqin bij Jenin , toen Israëlische troepen een huis in het gebied omsingelden en een verdachte arresteerden.

Soldaten van de eenheden Sayeret Golani en Duvdevan en troepen van de grenspolitie en de Shin Bet probeerden de verdachte te arresteren. Volgens Palestijnse rapporten hebben de Israëlische troepen zowel Muhammad al-Tubasi als zijn neef Iyad gearresteerd, maar kort daarna Lyad vrijgelaten, meldt The Jerusalem Post.

De IDF-video hieronder toont de soldaten tijdens deze actie en een eerdere actie afgelopen nacht.

De militairen namen twee M16 geweren, munitie en een militair kogelvrijvest in beslag in de woning van de verdachte.

Foto IDF-woordvoerderseenheid.

Palestijnse Islamitische Jihad in Jenin verklaarde dat het slaags was geraakt met Israëlische troepen in het gebied.

Toen de Palestijn, geïdentificeerd als Mohammad al-Tubasi, weigerde zichzelf over te geven, starten de soldaten de zogenaamde snelkookpan procedure, waarbij antitankgranaten op zijn huis werden afgevuurd.

Palestijnse bronnen zeggen dat Mohammad al-Tubasi, wordt verdacht van deelname aan de recente moord op officier en politiecommando Noam Raz in Jenin.

Op foto’s die op sociale media circuleren, is al-Tubasi te zien in het uniform van het veiligheidskorps van de Palestijnse Autoriteit.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit raakten drie Palestijnen gewond tijdens het vuurgevecht. Een werd geraakt door scherp vuur in de knie, terwijl een ander granaatscherven aan het bovenlichaam opliep. Gezondheidsfunctionarissen zeiden dat een derde “kneuzingen” opliep, zonder dit verder toe te lichten.
———-

Bronvermelding:
Datum:        24-05-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot
Website:      israelnieuws.nl


 

 

EN / NL/ עב