Hezbollah-leider maakt zeldzame reis naar Iran vanwege mogelijke aanval op Israëlische kerncentrale – rapport. Nasrallah verliet naar verluidt de veilige bunker in Beiroet voor een bezoek aan Teheran, waar de Iraniërs hem vertelden dat zij verwachten dat zijn Libanese terreurgroep militair zal reageren als Israël hun faciliteiten treft.
Voor meer zie The Times of Israel

Tien jaar geleden was het idee om Soedan uit de ban van Iran te trekken een fantasie. Voor iedereen die in het koffiedik kijkt van het Midden-Oosten, de militaire leider van Soedan prees de veiligheids- en inlichtingenbanden van zijn land met Israël tijdens een interview op de staatstelevisie op zaterdag.
Voor meer zie United with Israel

De Filipijnse Nationale Politie heeft een Hamas complot verijdeld om “voet aan de grond te krijgen” in de eilandnatie in de Stille Oceaan en daar Israëlische belangen aan te vallen, meldde de Philippine Daily Inquirer op dinsdag.
Voor meer zie United with Israel

Israël worstelt met hoge kosten van levensonderhoud nu burgers mopperen over stijgende prijzen. “Verlaag alle tarieven, alle quota en alle NTB’s – ze verhogen de kosten van de meeste producten met 40 tot 80%,” zei Elise Brezis, hoogleraar economie aan de Bar-Ilan Universiteit en directeur van het Azrieli Centrum voor Economisch Beleid. “Dat is het eerste wat de regering moet doen. Als ze dat doen, dan zal er een grote verandering zijn. De rest is commentaar.”
Voor meer zie JNS

Israëlische gezant: Russische invasie blijft ten minste tot het einde van de maand mogelijk. Ministerie van Buitenlandse Zaken opent consulaire post in de westelijke stad Lviv nu Jeruzalem naar verluidt Moskou om hulp vraagt bij de evacuatie van haar burgers in geval van een invasie.
Voor meer zie The Times of Israel

De toponderhandelaar van Iran in Wenen zei woensdag dat de wereldmachten “dichter dan ooit” zijn bij het bereiken van een akkoord om een multilateraal nucleair akkoord nieuw leven in te blazen, daarbij ook de VS zeiden dat het zich in de “allerlaatste stadia” van indirecte besprekingen met de Islamitische Republiek bevond.
Voor meer zie The Times of Israel

Oekraïne zegt dat door Rusland gesteunde separatisten hun artillerievuur een kleuterschool raakte waarbij geen gewonden vielen. Rusland ontkend aanvallen te plannen, terwijl het Oekraïense leger beschuldigingen van de separatisten ontkende dat de regeringstroepen zelf aanvielen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Pastor JD spreekt over ‘de olifant in de kamer’ aangaande de ernst en de snelheid waarmee Bijbelprofetie zich ontvouwt. De update van 13 februari.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe – NL

  Russische straaljager vliegt vanaf paar meter van een Amerikaans vliegtuig in een ‘gevaarlijke’ ontmoeting! ‘Interacties als deze kunnen leiden tot misrekeningen en fouten.’
Voor meer zie WND

De Libanese Hezbollah-leider Hassan Nasrallah zei woensdag dat de groep drones heeft geproduceerd en de mogelijkheid heeft om duizenden raketten om te zetten in precisieraketten. “We produceren al lange tijd drones in Libanon en wie ze wil kopen, moet een bestelling indienen,” zei hij in een televisietoespraak tot zijn volgelingen.
Voor meer zie Al Arabiya English

Israël zegt dat Hamas “niet geïnteresseerd” is in een botsing over Sheikh Jarrah. Egyptische bemiddelaars zitten in het centrum van het voorkomen van een nieuwe uitbarsting in Sheikh Jarrah, in het balanceren van de eisen van de Israëli’s en Hamas.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Australië kondigde aan dat het heel Hamas op de lijst van terroristische organisaties zou plaatsen, met inbegrip van zijn politieke arm. Voorheen werd alleen de militaire vleugel van Hamas, de Al-Qassam Brigades, door Australië op de lijst van terroristische organisaties geplaatst. “De standpunten van Hamas en de gewelddadige extremistische groeperingen die vandaag op de lijst zijn geplaatst, zijn zeer verontrustend en er is in Australië geen plaats voor hun haatdragende ideologieën,” zei minister van Binnenlandse Zaken Karen Andrews.
Voor meer zie Arutz Sheva

Het New Yorkse ministerie van volksgezondheid wil momenteel de wetten van de staat New York wijzigen om quarantainekampen op te richten, meldt OAN. Chabad rabbi en anti-mandaat activist Michoel Green heeft de ontwikkeling als “concentratiekampen” bestempeld en postte op Facebook: “NY State “stemt” morgen over C0/2D concentratiekampen. Vrijheid is in vrije val.”
Voor meer zie Israël365


Bron: Nieuwsbrief Wim Jongman / winjongman.nl


 

EN / NL/ עב