De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken verwelkomde zaterdag de Amerikaanse sanctieverlichting die bedoeld is om Iran terug te lokken naar de nucleaire deal van 2015, maar noemde het onvoldoende. Op vrijdag heeft de regering Biden de sancties voor het Iraanse atoomprogramma enigszins opgeheven, terwijl de wereldmachten en de Islamitische Republiek de besprekingen voortzetten om de kwijnende overeenkomst te redden. “Het opheffen van enkele sancties op een reële en objectieve manier zou kunnen worden geïnterpreteerd als de goede wil waar de Amerikanen het over hebben, maar het is niet genoeg,” vertelde minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amirabdollahian aan verslaggevers.
Voor meer zie World Israel News

Israël zal ‘vrijheid van handelen handhaven’, ongeacht een verzachting door Biden inzake de sancties op Iran. Kennelijk reagerend op het afzwakkende standpunt van de regering Biden over Iran, bevestigde premier Naftali Bennett dat Israël zijn militaire kracht aan het opbouwen is. “De grootste bedreiging voor de staat Israël is Iran. Als regering zijn wij verantwoordelijk voor de aanpak van het Iraanse nucleaire programma en natuurlijk volgen wij daarbij de besprekingen in Wenen,” zei Bennett in zijn kabinetsvergadering van zondagochtend.
Voor meer zie World Israel News

Henryk M. Broder: “De Holocaust is ermee begonnen dat Joden niet op bepaalde banken mochten zitten.” Nu durft ook de bekende publicist en redacteur van de “Welt”, Henryk M. Broder (foto), zelf van joodse komaf en al tientallen jaren lang een betrokken strijder tegen alle vormen van antisemitisme, de corona-maatregelen met die van de Nazi´s in het Derde Rijk tegen Joden te vergelijken.
Voor meer zie E.J. Bron

Zelfs na onthullingen over spyware, gaat het proces Netanyahu gewoon door. De politie blijft volhouden dat ze alleen Shlomo Filber bespioneerden en dat dit het proces niet ongeldig is gemaakt.
Voor meer zie Arutz Sheva

Het omvangrijke Pegasus-schandaal van de politie brengt Israëlische politiek in beroering. Onafhankelijk onderzoek komt naar het gebruik van deze beruchte spyware door de Israëlische politie tegen burgers, sociale activisten en politici. Bennett: Deze middelen zijn zeer belangrijk bij de bestrijding van terrorisme en misdaad, maar ze zijn niet bedoeld voor gebruik op burgers of publieke figuren. President Herzog: We kunnen het ons niet veroorloven dat het publiek zijn vertrouwen in de democratie of de politie verliest.
Voor meer zie Israelhayom

Een vooraanstaande geestelijke in de Israëlische Islamitische Beweging, die nauw verbonden is met de islamistische Ra’am-partij van coalitie-koningmaker Mansour Abbas, heeft een nieuw rapport geschreven over een toekomstige godsdienstoorlog waarin alle Joden uit het land zullen worden verdreven.
Voor meer zie World Israel News

(1) Schokkende toename van antisemitisme in 2021. (2) Identiteitsplaatjes van vier Joodse kinderen uit Nederland in Sobibor opgegraven.(3) Coveid onderwerpen.
Voor meer zie Uit het nieuws – NL

  ‘Ze hebben Gaza gekaapt’: Palestijnen houden zeldzame online-evenementen met kritiek op Hamas. Openbare kritiek is ongebruikelijk in de kustenclave, waar de terreurgroep vaak hard optreedt tegen degenen die haar bekritiseren. De afgelopen week hebben Palestijnen uit Gaza deelgenomen aan een reeks sociale media-evenementen waarin kritiek werd geuit op het bewind van Hamas in de Gazastrook, en waarin uiting werd gegeven aan zorgen die zelden in de repressieve enclave worden geuit.
Voor meer zie The Times of Israel

De minister van Openbare Veiligheid, Omer Bar Lev, kondigde maandag aan dat hij een onderzoekscommissie zou instellen om de beschuldigingen te onderzoeken dat de politie burgers viseerde met de Pegasus-spionage software van de NSO Groep, wat voor opschudding zorgde omdat politici en activisten de oprichting van een onafhankelijke commissie eisten.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een basisplan voor een Israëlisch-Palestijnse confederatie om het conflict op te lossen, waarbij kolonisten in hun huizen kunnen blijven, zal naar verwachting deze week door de voormalige (linkse) minister van Justitie Yossi Beilin worden overhandigd aan de Verenigde Naties en de regering-Biden. …Beilin heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de Oslo-akkoorden in 1993 en het initiatief van Genève in 2003.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Van afval stortplaats tot natuurreservaat: VN hoopt de Gaza-vallei te redden. In een poging de Gaza-vallei te redden heeft het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) het projectplan van 66 miljoen dollar opgesteld, hoewel het nog niet alle financiering heeft veiliggesteld. De Gaza-vallei is daar waar een grote verscheidenheid aan planten en dieren leeft en een van de grootste waterrijke gebieden van het grondgebied.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Archeologen in Saoedi-Arabië graven vergeten koninkrijken op. Te midden van de dorre woestijn en bergen van AlUla in het noordwesten van Saoedi-Arabië, werken archeologen aan het opgraven van de overblijfselen van de oude en lang vergeten koninkrijken van Dedan en Lihyan.
Voor meer zie Al Arabiya English

Premier Naftali Bennett heeft zondagavond voor het eerst sinds het bezoek van de premier aan het Witte Huis op 28 augustus gesproken met president Joe Biden. Verder op zondag: Bennett en minister van Defensie Benny Gantz hebben het opperste planningscomité van Judea en Samaria opgedragen om de besprekingen op te schorten over een goedkeuring van het bouwplan E-1 om Ma’ale Adumim en Jeruzalem met elkaar te verbinden.
Voor meer zie The Jewish Press

Het definiëren van de laatste generatie. De Eindtijd-rede uit het Nieuwe Testament heeft een zeer speciale plaats in de harten van christenen overal. De achtergrond ervan op de Olijfberg plaatst een dramatisch vergezicht in de gedachten van de lezer, terwijl Jezus de vragen van zijn discipelen over de toekomst beantwoordde.
Verder lezen – NL

Levende hoop, op het vuur getest geloof, en verlossing zeker gemaakt. Van september tot december 2021 gaf ik een Bijbelstudie in mijn plaatselijke kerk van het boek 1 Petrus. Nadat de 10-weekse studie was afgerond, heb ik geprobeerd om mijn vondsten uit de tekst te bewerken en te verfijnen. Nu ik klaar ben, heb ik een verlangen om de vruchten van mijn persoonlijke studie te delen met de ‘Unsealed familie’.
Verder lezen – NL


Bron: Met toestemming overgenomen ujit de nieuwsbrief van Wim Jongman / wimjongman.nl


 

EN / NL/ עב