We geven u een overzicht van enkele van de belang­rijkste gebeurtenissen en verslagen van de week die u niet wilt missen. ‘We hebben hier permanent voort­durende veran­deringen,’ placht een goede vriend van mij te zeggen, en dat is zeker waar hier in Israël.

Opnieuw werden we deze week geconfronteerd met ingrijpende omwen­telingen, zowel bitter als zoet, die ons allemaal alert hielden als ‘Bewakers van de Muren.’ Om te beginnen is het een hele opluchting dat de bombar­dementen op onze steden zijn opgehouden, althans voorlopig.

Het lokaas, dat de IDF wist op te zetten door troepen en tanks naar de grens met Gaza te sturen, om het te laten lijken alsof ze van plan waren soldaten het gebied in te sturen, deed wonderen. Zelfs de soldaten op het terrein dachten dat ze zouden aanvallen, en de sociale media stonden bol van speculaties over een grote grond­aanval. Natuurlijk openden de lokale media en de interna­tionale pers, die elke beweging van Israël in de gaten houden, met kranten­koppen over Israëls ophanden zijnde inval in de moslimenclave.

Maar helaas, de IDF had de hele zaak gepland om Hamas ervan te overtuigen dat ze naar hen toe kwamen, en om de leidende Hamas-commandanten naar de Metro te lokken, een kilometers lang stelsel van tunnels, ontworpen om hen te beschermen tegen een IDF-invasie. Zodra ze allemaal verschanst waren in hun ondergrondse tunnels, bombardeerden meer dan 100 straaljagers van de Israëlische luchtmacht het gebied met ongeveer 450 bommen in een 45-minuten durende fly-over. Men kan zich alleen de schok, de afschuw en de angst voorstellen die hierdoor de harten van de Hamas-leiders troffen. Het was geen verrassing dat zij binnen een paar dagen om een wapenstilstand riepen.

Goed gedaan IDF, om gedurende 24 uur een massale desinformatie tactiek op de sociale media en de pers aan te wakkeren, gecombineerd met het toebrengen van een grote slag aan de terroristen. Het leger van Israël is slim.

We schreven er over in onze ‘ feuileton’ We blijven u informeren over de situatie in Israël

Veel Israeli’s kunnen niet begrijpen waarom het leger Hamas niet volledig mag uitroeien. Als de politieke wil er is, lijkt er geen enkele reden te zijn waarom de IDF de terreurorganisatie niet volledig zou kunnen ontwapenen, en er klinken in Israël veel stemmen die oproepen tot de totale vernietiging van Hamas. Hier zijn twee artikelen van deze week die deze gevoelens weergeven:
Voormalig stafchef: ‘Hamas moet vernietigd worden’,
No Mercy for Hamas

Doe mee in de strijd voor Israël
Tijdens dit alles vielen anti-Israël hackers de websites Israel Heute en Israel Today aan en slaagden erin om onze websites gedurende meer dan een week erg traag te maken met DDOS-aanvallen. We zijn dankbaar voor Rafi, onze IT-manager die ons in bedrijf hield, zodat we konden blijven berichten over deze belangrijke gebeur­tenissen. Dit heeft ons gedwongen om actiever te worden op sociale media en mensen aan te moedigen om samen te staan voor Israël in de sociale media-oorlogen. Doe met ons mee:
We laten ons door niemand de mond snoeren.

We willen ook onze dank uitspreken aan allen die schreven en hun steun en zorg voor Israël uitten tijdens deze dagen van onrust. Wij danken u en de God van Israël die ‘nooit slaapt noch sluimert’ (dutjes doet :).

Wat is er met Sheikh Jarrah?
Onze Jordaanse correspondent Rami Dabbas gaf ons een insidersblik op hoe veel Arabieren het conflict rond het nu beruchte dorp Sheikh Jarrah in Oost-Jeruzalem zien, en dit is zeker niet wat er in de mainstream media wordt gemeld.
Moslims maken zich druk om Sheikh Jarrah omdat er Joden bij betrokken zijn

Onze nieuwste correspondente Rachel Avraham is een orthodoxe Jodin met deskundigheid op het gebied van de politiek in het Midden-Oosten en contacten in de gehele Arabische wereld, ook onder de Palestijnen. Ze is ook een uitstekende journaliste. Een unieke combinatie. Zoals Anat Schneider al zei, het is geweldig om weer een vrouwelijke stem in het team te hebben! We houden ervan om berichten te krijgen over mensen, bewegingen en regeringsbeleid die niet in de mainstream media worden gemeld. Rachel heeft deze week al een paar mooie inzichten voor ons over Irans betrokkenheid bij de Palestijnse opstand en Ayoob Kara: Israel’s Druzische strijder

Israël wordt weer een normaal land
Eindelijk, zoals te zien is in de hoofdfoto, wordt Israël weer een normaal land. De regering heeft aangekondigd dat Israël op 1 juni alle beperkingen in verband met het Coronavirus zal opheffen, net op tijd voor het warme lente-zomerweer. De luchthaven Ben Goerion is nu open voor zaken en we verwachten dat de eerste toeristen spoedig zullen arriveren en de Israëli’s bereiden zich al voor op uw komst! Advocaat en vriend van Israel Today Joshua Pex geeft ons een update over de nieuwe situatie betreffende immigratie in het artikel
Corona, Gaza, rellen en Aliyah naar Israël in 2021

Wees gezegend en Shabbat Shalom
David


Bronvermelding:
Datum:        27-05-2021
Auteur:        David Lazarus
Beeld:          Miriam Alster/Flash90
Website:      israeltoday.nl


 

EN / NL/ עב