Keren Kayemeth LeIsrael-Jewish National Fund heeft zondag ongeveer 100 weeskinderen op Ben Gurion Airport ontvangen uit het Chabad “Alumim” weeshuis in de Oekraïense stad Zhytomyr. De kinderen kwamen samen met een deel van het plaatselijke weeshuispersoneel aan op Ben Gurion Airport en werden met opwinding en vreugde ontvangen, samen met gejuich van het publiek.

Na de landing op Ben Gurion Airport en het bijwonen van de receptie, arriveerden de kinderen en het personeel van het weeshuis op de KKL-JNF veldschool in Ness Harim, waar het personeel van het KKL-JNF en de kinderen uit de omgeving hen met een warm en liefdevol welkom opwachtten.

De kinderen zullen naar verwachting ongeveer een maand op de veldschool blijven en zullen genieten van een verscheidenheid aan activiteiten, educatieve workshops en ze zullen een rondreis door het land maken.

De kinderen, die met hulp van de Friendship Foundation naar Israël zijn gekomen, krijgen van KKL-JNF de best mogelijke omstandigheden voor hun verblijf in het land, nadat ze de chaos van Oekraïne hebben verlaten.

Avraham Duvdevani, voorzitter van KKL-JNF: “KKL-JNF zei, “als een toonaangevende Joodse organisatie, kunnen wij niet aan de kant blijven staan ​​in het licht van de situatie waarin de Joden in Oekraïne zich bevinden. We zijn blij dat we deze lieve kinderen hebben mogen verwelkomen die uit Oekraïne komen. KKL-JNF zal verschillende activiteiten voor hen organiseren zodat ze kunnen genieten van hun tijd in Israël. In deze moeilijke tijd verenigt het Joodse volk zich en helpt het elke Jood in nood.”


Bronvermelding:
Datum:        07-05-2022
Auteur:        Joop Soesan
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב