Israël is meer dan ooit in het nieuws. Oorlogsdreiging, de roep om een Palestijnse Staat, de strijd om het hartland van Israël (Judea en Samaria). Maar te weinig horen we het nieuws uit de eerste hand. In het programma Frontline Israel brengen we daar verandering in.

Elke week zenden we op vrijdag een rechtstreeks gesprek uit met Karen en Yair Strijker van Studiehuis Reshiet. Zij vestigden zich een aantal jaren geleden in Na’ale, Israel. Op deze manier zijn wij en de luisteraar in staat om eerlijke informatie uit de eerste hand rechtstreeks uit het Beloofde Land te vernemen.

Deze week spreken we met elkaar over de ontwikkelingen rond Covid 19. Israël zag op dinsdag met 2.210 nieuwe virus patiënten, het hoogste aantal nieuwe besmettingen ooit in 24 uur. Dezelfde dag werd bekend dat Israël nu op de vijfde plek staat van landen waar het hoogste aantal besmettingen per 1 miljoen inwoners zijn. Welke maatregelen worden er momenteel genomen? Wat betekend deze situatie voor Karen en Yair persoonlijk?

Israël viel deze week Syrië aan en versterkt grens Libanon. Gevechtshelikopters van de Israëlische luchtmacht (IAF) vielen  de buitenposten van het Syrische leger op de Golanhoogte bij Quneitra aan, terwijl Israëlische versterkingen werden ingezet langs de noordgrens met het oog op een mogelijke aanval vanuit Libanon.. Hebben Karen en Yair hier in hun woonplaats hier iets van gemerkt. En doet dit met je veiligheidsgevoel?

De demonstraties in Israel lopen inmiddels de spuigaten uit. Maar waar keren de demonstraties zich tegen en waar vinden deze plaats? Welke maatregelen zou de regering Netanjahu moeten nemen om de rust in het land weer terug te brengen?

Gisteren was het Tisha be’Av de dag waarop we de vernietiging van de Tempels in Jeruzalem gedenken, op de 9e van de maand Av.Welke rampen hebbeb er nog meer op deze dag plaatsgevonden en hoe gaat Israel vandaag de dag om met deze dag?

Maar ook hebben we aandacht voor de Parashat van de volgende week waarin we spreken over Mosje die het Beloofde Land niet in mocht. Wat een tragedie voor Mosje

Al met al weer een boeiende uitzending. Luister je mee?

Herhalingen
Zaterdag 15:00 uur
Maandag 10:00 uur
Donderdag  16:00 uur

Maar vanaf maandag ook te beluisteren op uitzending gemist. Je vind dat hier.


 

Delen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
EN / NL