TAAL

nlendeiwrues

Presentators

Roelof Kingma is 55 jaar, een Fries en overtuigd christen nadat de Heer hem zo vlak voor zijn 30ste verjaardag (weer) in de kraag vatte. In de afgelopen 25 jaar is zijn relatie met de Here Jezus verdiept en ook de liefde voor Zijn volk Israël. Overigens was die liefde voor Israël van kindsbeen al aanwezig door de opvoeding, waarbij dit met de paplepel was ingegoten.

In 2011 is Roelof voor de eerste keer met zijn vrouw met een gezelschap van 25 personen in Israël geweest. De aankomst was - volgens hem - als thuiskomen. En later thuis: Onvergetelijke herinneringen.

Twee jaar later, in 2013, is hij met zijn vrouw en een gezelschap met Christenen voor Israël naar Auschwitz afgereisd. Een bijzonder moment was het belijden van de zonden tegen het volk van God op het kamp Auschwitz-Birkenau. Hiertoe werd opgeroepen door een voorganger die van God de opdracht had gekregen om dit met groepen christenen uit alle landen van de wereld te doen. Aansluitend werd op een heilig moment het avondmaal gehouden. Twee dagen later werd op dezelfde locatie de 'March of the living' voltooid met ruim 11.000 Joden en gelovigen uit de hele wereld.

De verbinding van Roelof (en zijn vrouw) met Israël werd in 2015 definitief bevestigd met nogmaals een bezoek aan het land, maar nu tijdens Grote Verzoendag en het Loofhuttenfeest. Hun eigen programma werd al gauw losgelaten toen God hen een ander plan liet zien, nl. Nachamu, nachamu Ami. Troost, troost, Mijn volk. Gewoon op straat met grote regelmaat een 'hiboek' (een knuffel) uitdelen, maar ook een gebed.

Januari 2016, het moment voor Roelof om de definitief de deur te sluiten van zijn scheepsmakelaardij. Hij heeft gemeend door deze deur te sluiten dat God een nieuwe kan openen. De overtuiging leeft bij Roelof dat God hem deze plaats bij Radio Israël heeft gegeven: Gehoorzaamheid aan Hem en inzetbaar met liefde en passie voor Zijn volk. En dat in overeenstemming met o.a. Jesaja 40 en Jesaja 62.

Maandagavond 21.00 uur, herh. dinsdag 02.00 uur, 11.00 uur en 20.00 uur, en woensdag 16.00 uur.

Maandag 21:00 uur.
Actualiteiten uit en over Israël, afgewisseld met mooie muziek. Herhaling dinsdag 02.00 uur, 11.00 uur en 20:00 uur.

Ga naar boven